Premijera: Kabare Harms u Bitefu

Sloboda i cenzura umetničkog duha

Premijera: Kabare Harms u Bitefu

Pop kultura -
Predstava je realizovana u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, a po strukturi je nadrealistička drama sa elementima karikaturalnosti i dokumentarizma

Predstava „Kabare Harms“ premijerno će biti izvedena 30. oktobra u 20 časova na sceni Bitef teatra.Komad je nastao dramatizacijom dela „Jelizaveta Bam“ Danila Harmsa, a režiju potpisuje Kristina Opsenica.

Govori o njegovom životu, kao i stavu prema tadašnjem sistemu, u kome je umetnost bila u službi vlasti. Predstava problematizuje pitanje umetničke slobode, poigravajući se različitim vidovima cenzure u umetnosti danas.„Kabare Harms“ je realizovan u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, a po strukturi je nadrealistička drama sa elementima karikaturalnosti i dokumentarizma. U opštem društvenom okviru govori o emancipaciji ličnosti i njenom procepu između želja i stvarnosti.Danila Harmsa tumači Peđa Damnjanović, a uz njega na sceni će biti i Jelisaveta Karadžić, Dušan Matejić, Vladimir Ćirković, Miroslav Nikolić i Branislav Nesimovski.

(Lj. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track