MALIŠANI ĆE SE OBRADOVATI: Džoana Rouling objavila 6 novih priča o Hariju Poteru!

POmama na Tviteru

MALIŠANI ĆE SE OBRADOVATI: Džoana Rouling objavila 6 novih priča o Hariju Poteru!

Pop kultura -
Dolores je jedan od likova prema kojima osećam najčišći prijezir, napisala je Roulingova, a otkrila je i da je za njen lik inspiraciju pronašla u stvarnoj osobi

Britanska književnica Džoana Rouling objavila je na veb stranici Pottermore šest novih priča o životu u svetu čarobnjaka, izazvavši 17 godina nakon objavljivanja prvog romana o Hariju Poteru ogromno uzbuđenje na internetskim društvenim mrežama.

U povodu lansiranja interaktivne verzije svoje pete knjige o malome čarobnjaku "Hari Poter i Red feniksa" na Potermoreu, web stranici posvećenoj dosad nepoznatim delovima tog serijala i novim pristupima njegovim već poznatim delovima otkrila je nove pojedinosti o zloj profesorki u školi veštičarenja i čarobnjaštva Hogvarts Dolores Ambridž.

Dugo iščekivani novi delovi autorke najčitanije britanske autorke postali su glavna tema na Tviteru. Dolores Ambridž prvi se puta pojavljuje upravo u nastavku "Harry Potter i Red feniksa" na Harijevom suđenju zbog neovlašćene upotrebe magije, kao veštica koja radi u Ministarstvu magije kao pomoćnica Ministra magije. Kasnije postaje profesorka Odbrane od mračnih sila i jedan je od najomraženijih likova u čitavom serijalu.

"Dolores je jedan od likova prema kojima osećam najčišći prijezir", napisala je Roulingova, a otkrila je i da je za njen lik inspiraciju pronašla u stvarnoj osobi.

Priča o Dolores najduža je od šest novih priča koje je spisateljica postavila na veb stranicu, a u kojima među ostalim piše o čarobnim i tajanstvenim bićima Testralima, mračnoj istoriji čarobnjačkog zatvora Azkabana, razmišljanjima profesorice Sibbili, pojedinostima o svim Ministrima magije u istoriji čarobnjačkog sveta, kao o i prastaroj čarobnjačkoj praksi "Naming Seers".

http://www.youtube.com/watch?v=slf08hY6pR8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track