Najnovije vesti

SAD SU SREĆNA PORODICA: Amanda (42) se zaljubila u donora sperme s kojim ima ćerku
Foto: Printskrin

Skot hteo da upozna svu svoju decu

SAD SU SREĆNA PORODICA: Amanda (42) se zaljubila u donora sperme s kojim ima ćerku

Pop kultura
Skot Andersen naveo je u svom profilu da bi želeo da upozna decu koja su začeta njegovom spermom i Amina Hart ga je kontaktirala

Australijanka Amina Hart odlučila je pre tri godine da želi još jedno dete, uprkos činjenici što je tad imala 42 godine, nije imala partnera, a zbog bolesti su joj već umrla dva sina.

Marlon, kojeg je dobila sa bivšim mužem, umro je sa četiri meseca, a Luis, kojeg je imala sa bivšim dečkom, sa 14 meseci. Oba dečaka imala su X-vezanu miotubularnu miopatiju, bolest koja pogađa mišiće i gotovo isključivo dečake.

"Tek nakon drugog deteta saznala sam da se radi o genetskom poremećaju. Dugo mi je trebalo da se odlučim na oplodnju donorskom spermom. Uzela sam u obzir baš sve, svoje godine, zaradu i činjenicu da prenosim smrtonosni genetski poremećaj", kazala je Aminah.

Odlučila je da pokuša poslednji put. U klinici su joj dali tri papira sa karakteristikama trojice anonimnih donora.- Ne dobijete fotografiju, samo profil kraći od onog na LinkedInu, kazala je Amina i dodala da je svog donora odabrala jer se opisao kao "srećan i susretljiv", potom zato što nije imao nikakvih bolesti u porodici.

Osim toga, Skot Andersen imao je već četvoro zdrave dece što joj je ulilo dodatnu sigurnost. Budući da je odrasla bez oca, Amina je željela da njena deca znaju ko su im roditelji, a Skot je u svom profilu napisao da bi mu bilo jako drago da upozna svu decu koja se začnu njegovom spermom.

Amina je u avgustu 2012. rodila zdravu ćerku Leilu, tešku 3,9 kilograma.

"Iskreno, kad se rodila, osećala sam samo olakšanje i sreću što držim dete u rukama. Trudnoća mi je bila grozna jer nisam mogla da se opustim", ispričala je. U međuvremenu je Aminina mama postala jako radoznala u pogledu Leilinog tate jer je devojčica od njega nasledila plavu kosu i oči, što je potpuni kontrast od Amine koja je tamnoputa.Mama je uz malo informacija o Skotu uspela da pronađe njegovu fotografiju na internetu. Amina je nazvala kliniku za oplodnju, ostavila svoju adresu i poručila Skotu da je kontaktira ukoliko to želi. Javio joj se mejlom, a kad je Leila napunila godinu dana, odlučili su da se upoznaju.

U avgustu 2013. Amina i Leila su posetile Skota i njegovo dvoje dece. "Bila sam jako nervozna, ali je susret bio puno jednostavniji nego što sam očekivala. I on je bio malo nervozan, a sličnost sa Leilom bila je očita. Tad mi još nije bilo ni u primislima da bismo mogli biti par", ispričala je Asutralijanka.

Počeli su se da se viđaju prvo nekoliko puta u nedelji, pa sve češće, dok se nisu zaljubili. Taj Božić proveli su zajedno, kao porodica.

"Zaljubili smo se. Bilo je to neverovatno i predivno iskustvo", kazala je Amina.

24sata.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...