PREVARENI STE: Možda je to nešto najbolje što je moglo da vam se desi...
Foto: Shutter

Ono što vas ne ubije, samo vas ojača

PREVARENI STE: Možda je to nešto najbolje što je moglo da vam se desi...

Pop kultura -
Saznanje da vas je partner prevario može biti izuzetno teško iskustvo. Kao polomljena kost, vremenom će se zalečiti, ali ožiljak ostaje

Setite se šta je rekao Fridrih Niče - “ono što me ne ubije samo me ojača”. I to je prava istina.

Kada vam se srce polomi na hiljadu komada, a onda se postepeno komadići ponovo sklapaju i spajaju. Samo oni koji su doživeli duboki emocionalni bol mogu izrasti u jače i stabilnije ljude. Čovek se uči i na tuđem i na vlastitom iskustvu.

Čemu nas uči situacija u kojoj se osećamo izdano i prevareno? Tek kad doživimo ovako nešto, shvatamo i drugu stranu medalje, i tek onda možemo da razumemo najlepše ljubavne pesme.

NE VERUJTE REČIMAOvo iskustvo vas uči da ne možete verovati samo rečima, i da ima ljudi koji lažu. Naučićete da vrednujete ljude po njihovim delima, a ne po rečima.

PONEKAD SUDBINA NAJBOLJE ODLUČIPonekad sudbina umeša svoje prste i na kraju se ispostavi da nije ni trebalo da budete sa takvom osobom, da ona nije za vas. Sudbina je htela da ga uhvatite na delu. Sve se dešava s nekim razlogom.

VOLITE SEBESada ste naučili da treba da volite sebe. Tako ćete postati jači.

TREBA BITI SPREMAN NA NAJGOREMožda ste shvatili da čovek treba da bude spreman na najgore, i da budete svesni da drugi mogu da vas povrede. Više se nećete bezuslovno predavati drugoj osobi.

PREBOLEĆETENaučićete da prevaziđete bol. U prvom trenutku se činilo kao da se svet srušio na vas, ali sada i sami vidite da ste se vremenom oporavili i da možete da nastavite dalje.

POVERENJE SE ZASLUŽUJEViše nećete ljudima bezrezervno poklanjati poverenje. Potrebno je da ga zasluže.

(Žena.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track