MANEKENKA OPTUŽILA BILA KOZBIJA ZA SILOVANJE: Skinuo je ogrtač i popeo se na mene!
Foto: Rojters, Profimedia

Progovorila

MANEKENKA OPTUŽILA BILA KOZBIJA ZA SILOVANJE: Skinuo je ogrtač i popeo se na mene!

Pop kultura -
13 žena tužilo je Kozbija za silovanje 2004, ali nakon dve godine u tajnosti su se dogovorile za odštetu

Dženis Dikinson je skupila hrabrost da progovori o onome šta joj se dogodilo nakon što su već dve žene u poslednjih mesec dana ispričale kako ih je komičar zlostavljao

Sve više žena optužuje Bila Kozbija (77) za silovanje. Poslednja u nizu je i bivši supermodel Dženis Dikinson (59).

Ona tvrdi da ju je komičar silovao 1982. kada je pozvao na večeru u svoju kuću na jezeru Taho kako bi razgovarali o ulozi u "The Cosby Showu". Ona je tada popila čašu crvenog vina i tabletu koju joj je Kozbi dao. Mislila je da je to lek za njene grčeve, ali sada tvrdi da je glumac drogirao i seksualno zlostavljao.

"Poslednje čega se sećam je da je Bil skinuo svoj ogrtač i popeo se na mene", ispričala je Dženis u intervjuu za E!. Dodala je da se iduće jutro probudila gola i da se tada setila da je Bil silovao.

"Probudila sam se bez pidžame na sebi, a među nogama sam imala sperme", prisetila se Dikinson koju je ujutro sve bolelo.

Dikinson do sada nije govorila o zlostavljanju, a u svojoj autobiografiji koju je objavila 2002. njihov susret na jezeru opisala je malo drugačije. Rekla je da se nikada nije suočila s Kozbijem zbog napastovanja. Nakon što je i druga navodna žrtva javno progovorila u poslednjih mesec dana i Dženis je skupila hrabrost da ispriča svoju priču.

Podsetimo, 13 žena tužilo je Kozbija za silovanje 2004, ali nakon dve godine u tajnosti su se dogovorile za odštetu. Barbara Bouman (47) prva je progovorila o zlostavljanju i od 1987. više je puta pokušala da ispriča šta se dogodilo, ali niko je nije slušao. Sada je napokon dobila pažnju javnosti i ispričala da ju je Bil drogirao i silovao kada je imala 19 godina. I Džoan Taršiš (64) imala je 19 kada ju je, tvrdi, komičar prisilio da ga oralno zadovolji.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track