ĐULE VAN GOG: Nismo poklekli pred izazovima!
Foto: Dragan Kadić

Uoči koncerta u Hali sportova

ĐULE VAN GOG: Nismo poklekli pred izazovima!

Pop kultura -
Nismo poklekli i dozvolili sebi da se, bez obzira na popularizaciju neke druge vrste muzike, upustimo u nešto što se zove predaja, rekao je pevač

Grupa Van Gog održaće koncert u Beogradu 11. decembra u Hali sportova gde neće biti nikakvih sektora.

"Nećemo nikakve sektore koje se razlikuju po cenama karata. Želja ljudi je neprocenjiva, a sad da neko plaća više da bi bili bliže ili da neko bude dalje zato što nema da plati više, muka mi je od toga. Želja nam je da se ugasi svetlo i osetimo huk publike, da se popnemo na binu i pokidamo pesme sa starih albuma i da publici predstavimo pesme s novog albuma "Neumeren u svemu". Ovaj koncert ćemo snimati, a i svi prisutni mogu da zabeleže atmosferu i moći će da da nam pošalju svoje snimke jer želimo da ih i DVD koji sledi podseća na odrastanje, na trenutak kome su prisustvovali", rekao je Đule.

"Ova godina nam je donela dosta toga: studijski album na koji smo ponosni, knjigu koja je nagrađena na Sajmu knjiga kao najbolja fotomonografija. Ne možemo da budemo ponosni na to što nam je neko još jednom dodelio priznanje najboljeg regionalnog MTV izvođača. Mi smo ponosno predstavaljali našu zemlju i po drugu put dobili nagradu koju će nam umesto u Glazgovu biti dodeljena u Hali sportova.

Smatrate li da ste se odupreli mnogim izazivima i raznim ideologijama?

Očigledno je da su se mnogi prepustili nekim izazovima, koji su im do juće bili strani, neprihvatljivi. Ali to je pravo na izbor. Mi nismo poklekli i dozvolili sebi, da se, bez obzira na popularizaciju neke druge vrste muzike, upustimo u nešto što se zove predaja. Izazov je biti u kandžama neizvesnosti u kakvim se upravo nalazi armija fanova i onih koji nisu dozvolili da budu zavedeni neukusom.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track