Piter Džekson planira da otvori muzej o Hobitu

Sačuvao rekvizite

Piter Džekson planira da otvori muzej o Hobitu

Pop kultura -
Sve sam sačuvao - kostime, oružje, dekore, crteže, u skladištima na Novom Zelandu, kazao je slavni reditelj

PARIZ - Povodom skorog prikazivanja filma "Hobit: Bitka pet armija" u bioskopima - u Srbiji je premijera zakazana za 11. decembar - reditelj Piter Džekson je izjavio da namerava da na Novom Zelandu otvori muzej sa kostimima i rekvizitima koji su korišćeni tokom snimanja.

Finale popularne trilogije označiće i kraj filmske verzije magičnog sveta Hobita. Džekson više ne poseduje autorska prava na Tolkinove romane, te fanovima žanra ne preostaje drugo do da se oproste od junaka Srednje zemlje, 13 godina nakon početka avantura Froda Baginsa u "Gospodaru pristenova".

U intervjuu francuskom listu Figaro, Džekson je objasnio da "želi da u naredne dve-tri godine osnuje muzej", po uzoru na muzej američkog kolege Džordža Lukasa.

"Sve sam sačuvao - kostime, oružje, dekore, crteže, u skladištima na Novom Zelandu", kazao je slavni reditelj.Budući da "Holivud nema ništa sa ovim filmovima", muzej će naravno biti na Novom Zelandu gde su obe trilogije snimljene.

"Neće to biti ništa grandiozno, ali će turisti, koji zahvaljujući mojim filmovima dolaze na Novi Zeland, u njemu uživati. Danas oni obilaze mesta na kojima smo snimali", kazao je Džekson.On je dodao da ga ni Holivud, ni Muzej Američke filmske akademije nisu kontaktirali u vezi njegovih planova, ali da on ne mari zbog toga."Najvažniji je Novi Zeland, gde su filmovi nastali", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track