REŠITE SE TINEJDŽERSKE BOLJKE: 4 razloga zbog kojih vas i dalje muče akne i bubuljice

ZA SAVRŠEN TEN

REŠITE SE TINEJDŽERSKE BOLJKE: 4 razloga zbog kojih vas i dalje muče akne i bubuljice

Pop kultura -
Akne smo uvek vezivali uz tinejdžerske dane, međutim, iako je pubertet odavno prošao one su još tu? Evo gde je problem…

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Elle.rsPonekad nas sitne navike, potpuno nesvesno dovode do dugoročnih posledica, iako nam se to na prvi pogleda ne čini.Akne nastaju zbog stresa ili zbog reakcije na neki proizvod i to su činjenice na koje ne možemo uticati osim ako ne prestanemo da koristimo te proizvode, odnosno pokušamo da se manje nerviramo. S druge strane, tu su naše sitne navike kojih se ne oslobađamo, jer često nismo ni svesni da nam štete.Ovo su 4 najčešće navike zbog koji vam se ponovo stvaraju akne:- Mnogi pogrešno veruju da je isušivanje masne ili kombinovane kože rešenje za problem sa aknama, pa zato posežu za proizvodima s alkoholom. Potpuno pogrešno, jer isušena koža zapravo prouzrokuje akne. Zato, pogledajte sastojke i pripazite da vaš gel za čišćenje lica ne sadrži alkohol.

- Benzil peroksid je snažni antibakterijski sastojak preparata protiv akni, a brojne kliničke studije u proteklih 30 godina su dokazale njegovo dejstvo u redukovanju Propionibacterium acnes, bakterije koja živi u lojnim folikulima. Ovaj sastojak čisti mrtve ćelije kože i eliminiše višak ulja i sebuma u folikulima, sprečavajući dalje upalne procese. Posebno je delotvoran u kombinaciji sa antibiotičkim losionima ili kremama. Važno je međutim, da preparat ne sadrži više od 5 odsto benzil peroksida, iako je dozvoljeni maksimum 10 odsto, jer će previše isušiti kožu što će samo stvoriti dodatne akne.

- Znamo da je teško odupreti se istiskivanju mitisera, ali pokušajte da taj deo posla ipak ostavite profesionalcu. Kod kuće koristite pilinge i proizvode za čišćenje pora koji će ublažiti problem.

- Tretiranje ožiljaka od akni ne sme da se svodi samo na prikrivanje. Umesto za korektorom posegnite za tretmanom koji će regenerisati kožu i oporaviti je. Korektor će samo povremeno da sakrije nedostatke, ali ih neće popraviti.

PREPORUČUJEMO JOŠ SA SAJTA ELLE.RS:10 najlepših ljubavnih citata iz slavnih romantičnih filmovaKoju ćemo frizuru nositi sledeće sezone5 pravila o stilu koje bi svaka devojka sa oblinama trebalo da znaOvo je omiljena torba Anđeline Džoli15 najboljih prazničnih poklona za muškarca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track