EROTSKI FOTOGRAF ODLUČIO: Više mi nije cilj da u krevet odvedem što više modela
Foto: Facebook

PROMENE

EROTSKI FOTOGRAF ODLUČIO: Više mi nije cilj da u krevet odvedem što više modela

Pop kultura -
Erotski fotograf kog su svrstali rame uz rame sa najvećim svetskim umetnicima, doneo je odluku koja se tiče njegovih modela

Stepan Lepen, u javnosti poznatiji kao Stephan Lupino, majstor erotske fotografije i svestrani umetnik iz Varaždina, na pragu sedmog decenije života razvija neobičnu kiparsku karijeru, a svoje skulpture već svrstava rame uz rame sa vrhunskim delima svetske moderne umetnosti.

Zbog ličnog stila koji je teško odrediti i negde ga svrstati, slike i skulpture Stephana Lupina (60) upoređuju s delima Pikasa i Dalija - ne zbog sličnosti, već zbog načina stvaranja jer su njegove umetnosti, baš kao i dela slavnih slikara, daleko ispred vremena u kojem stvara.

Umetnik koji je slavu stekao fotografijama obnaženih lepotica, ali i poznatih pevačica, glumaca, pisaca i umetnika koje je 80-ih upoznao i slikao u Njujorku i čije su fotografije krasile naslovnice svetskih časopisa poput Voguea, Detailsa i Playboya, danas je sve češće s druge strane objektiva.

foto: Facebook
foto: Facebook

"Više mi nije cilj da u krevet odvedem što više modela", rekao je popularan umetnik i sve iznenadio promenama koje je odlučio da napravi u svom životu.

Umesto da on fotografiše, kolege fotogafišu njega, a reportaže o njegovim skulpturama i ogromnim platnima objavljuju svetski magazini.

"Najveći mi je problem transport jer neke od mojih skulptura imaju i po 260 kilograma. Ni ogromna platna s punim okvirima od drveta nisu baš lagana pa sam sretan što sam u dobroj kondiciji i mogu ih sam prenositi", kaže LupinoU Los Anđelesu su ga svrstali rame uz rame svetskih savremenih umetnika, ali su i likovni kritičari prozvali njegova dela - "lupinizam". Izvedeno je od njegovog umetničkog prezimena, smatra Lupino, najbolje objašnjava činjenicu koliko je drugačiji i koliko su njegova dela različita od bilo kog pravca u umetnosti.

foto: Facebook
foto: Facebook

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja