DECA SU SJAJNA: Marijana (12) šeta pse i tako zarađuje novac, a iznenadiće vas na šta ga troši
Foto: Facebook

ODUŠEVILA SVE

DECA SU SJAJNA: Marijana (12) šeta pse i tako zarađuje novac, a iznenadiće vas na šta ga troši

Pop kultura -
Želim da pomognem životinjama, jer su tihe i niko ih ne čuje. Moramo da budemo glas koji nemaju, rekla je devojčica koja je sve iznenadila

Marija Mitrovski ima 12 godina a već je zadala lekciju mnogo starijim od sebe. Ona uslužno šeta pse a zarađeni novac troši na napuštene životinje.

Ona je najmlađi aktivista za prava životinja iz Skoplja, član je društva za zaštitu životinja "Anima Mundi" i prisustvuje redovno svim sastancima i događajima za pomoć životinjama.

Marija redovno brine o malim štencima, većim psima, ali i mačkama.

"Redovno ih fotografišem i delim na Internet stranicama, koji se brinu o životinjama, kako bi ih udomili. Kada se neko javi za udomljivanje, mora da ispuni sve uslove kako bi mališani živeli lep život i naravno morajubiti veliki ljubitelji životinja", rekla je ova simpatična Makedonka.

Na sreću, ima veliku podršku svojih roditelja, ali nažalost ne i od najboljih drugara iz razreda.

"Još nekoliko drugarica iz razreda pomažu i brinu o ljubimcima, ali ostala deca nas ismejavaju. Svesni smo da pomažemo životinjama i da činimo dobro i humano delo i nije nas baš briga za negativne komentare ostale dece", kaže Marija.

Ova dvanaestogodišnja devojčica želi da postane veterinar, a slobodno vreme voli da provodi brinući o životinjama.

"Na mom Facebook profilu sam postavila oglas da pružam mogućnost šetnje ljubimaca za 100 dinara po satu, jer uvek postoje ljudi koji nemaju vremena da šetaju svoje ljubimce. Znam da to nije puno novca, ali ja sve što zaradim dam na napuštene pse. To nije mnogo, ali dovoljno je recimo da im kupim hranu. Dnevno prošetam tri do četiri ljubimca", dodala je ova simpatična devojčica.

Iako je jako mlada, Marija je izabrala da bude vegetarijanac, a njeni roditelji poštuju njenu odluku i nikakvih problema nema što e odlučila da ne jede meso.

Na pitanje zašto radi takve stvari, devojčica je svojim odgovorom sve iznenadila.

"Želim da pomognem životinjama, jer su tihe i niko ih ne čuje. Moramo da budemo glas koji nemaju"

(petsportal.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track