Drago kamenje otkriva vašu unutrašnju snagu, otkrijte koji je vaš

Za svaki mesec po jedan

Drago kamenje otkriva vašu unutrašnju snagu, otkrijte koji je vaš

Pop kultura -
Ametist onima koji su rođeni u februaru donosi smirenost, smaragd pojačava senzualnost, a safir privlači suprotni pol

Za svaki mesec u godini karakterističan je jedan dragi kamen. Ametist onima koji su rođeni u februaru donosi smirenost, smaragd pojačava senzualnost, a safir privlači suprotni pol. Otkrijte koji dragi kamen je vaš na osnovu meseca u kome ste rođeni. JANUAR: GRANATGranat je poludragi kamen koji su ljudi koristili kao ukras još od brončanoga doba. Veruje se da donosi sreću onome ko ga nosi i ispunjava ga ljubavlju, a budi i seksualnu energiju. Ovaj kamen označava snažan duh, vernost i pozitivne misli. Onima koji su rođeni u januaru ovaj kamen doneće samouverenost i uspeh u poslu.

FEBRUAR: AMETIST

Ametist je je simbol iskrenosti, smirenosti i često je znak talenta za muziku i slikarstvo. Veruje se da sam ametist štiti svog nosioca od zlih očiju i uroka. On je blago ljubičaste boje, a u svaki prostor unosi harmoniju i mir, pa se preporučuje da uvek bude u samom centru svakog doma.

MART: AKVAMARINAkvamarin je dragi kamen koji donosi hrabrost, mir, zdravlje, ali i pomaže u učenju. Od davnina se verovalo da bi svi parovi trebalo da nose akvamarin na prstenju, jer on produbljuje ljubav i budi strast. Ovaj kamen posebno se povezuje s mornarima koji ga nose kao talismane, jer oni veruju da ih čuva od utapanja. Osim mornara, koriste ga putnici koje štiti od zla na putovanjima.

APRIL: DIJAMANTDijamant je najdragocjeniji i najtvrđi dragi kamen u prirodi. Onome ko ga nosi dijamant donosi vernost, ljubav, čistoću i nevinost. Puni nas energijom i potiče na ostvarenje cilja. On je najčvršći mineral od svih, a daje veliku hrabrost i čvrstinu onima koji ga nose. Od davnina ga povezuju s magijom i mistikom.

MAJ: SMARAGDOni koji nose smaragd miroljubivi su, romantični i brižni. Sam kamen znači ljubav i ako ga držite uz sebe ispuniće vas ljubavlju i poštovanjem. Svog partnera uvek ćete obasipati nežnošću i poštovanjem. Pored toga, on pojačava senzualnost i pobuđuje seksualnu energiju, kao i memoriju, a poboljšava i pamćenje.

JUN: BISERZa ovaj dragi kamen mnogi još i danas veruju da poseduje magične moći. Svom nosiOCU donosi iskrenost, čistoću, dobar smisao za humor, ali i inteligenciju. Osim toga, označava otvorenost, ljubaznost i bogatstvo. Biser svom nosiocu daruje veliku ljubav.

JUL: RUBINRubin predstavlja iskrenost, prijateljstvo i čuva od nesreće i bolesti. Najjači je kamen crvene boje i onome ko ga nosi podariće mnogo energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ne preporučuje se onima koji već poseduju dovoljno energije, jer će na njih imati suprotan efekt. Osim toga, označava slobodu i razigran duh. AVGUST: PERIDOTPeridot je dragi kamen koji predstavlja veselje i veliku kreativnost. Svom nosiocu podariće pre svega dobro zdravlje, bogatstvo i radost. Štiti od zla i omogućava vam uspešnost u obavljanju poslova. Osim zdravlja, donosi i ljubav.

SEPTEMBAR: SAFIRSafir je dragi kamen modre boje koji će u svaki dom da unese mir, mudrost i istinu. Svom nosiocu podariće snagu, marljivost, ali će ga u isto vreme učiniti i jako emotivnim i brižnim, prvenstveno prema njegovoj porodici. U prošlosti su verovali da je safir prava ljubavna amajlija i da noseći ovaj kamen privlačite suprotni pol.

OKTOBAR: OPALOpal je dragi kamen koji simbolizuje optimizam i prijateljstvo. Veruje se da donosi ljepotu i sreću onome ko ga nosi. Osim toga, daje i nadu i budi optimistični duh. Uz opal se otpuštaju kočnice i isprobavaju se nove stari, pa je pogodan za trenutke u kojima morate da se odlučite za neku promenu.

NOVEMBAR: TOPAZTopaz je dragi kamen koji označava vernost, hrabrost i poštenje. Onome tko ga nosi podariće dobro zdravlje, vernost, kao i sreću. Nosilocu topaza porodica će uvek biti na prvom mestu. Tropaz stimuliše mentalnu snagu, odvažnost i hrabrost, što je posebno važno u poslovnom svetu. Odličan je talisman protiv uroka.

DECEMBAR: TIRKIZTirkiz je dragi kamen koji donosi sreću, zdravlje i mir. Onome tko ga nosi donijeće otvorenost, iskrenost i brižnost. Pojačava mentalne sposobnosti i poboljšava pamćenje. U kuću će uneti mir i spokoj, kao i dobre međuljudske odnose. Često se poklanja na venčanjima i veridbama, jer donosi ljubav, bogatstvo i plodnost.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track