NEOBIČNI REZULTATI: Ovu reč ste najviše tražili u 2014. godini
Foto: Profimedia

Poraz rečnika

NEOBIČNI REZULTATI: Ovu reč ste najviše tražili u 2014. godini

Pop kultura -
Pomalo neobični rezultati iskočili su u anketi za najčešće upotrebljavanu reč u 2014. godini jer se uopšte ne radi o pravoj reči

Pri kraju svake godine, nezaobilazne su različite ankete koje pokazuju šta se najčešće tražilo, čitalo, jelo i pilo, slušalo, skidalo sa interneta, ali i pisalo.

Pomalo neobični rezultati iskočili su u anketi za najčešće upotrebljavanu reč u 2014. godini jer se uopšte ne radi o pravoj reči.

Najčešće korištena reč uopšte nije reč nego simbol! Naime, u 2014. godini u međusobnoj komunikaciji ljudi su najčešće upotrebljavali simbol srca koji označava ljubav! Drugo mesto zauzeo je popularni # - hashtag.

U anketi su korišteni podaci s društvenih mreža, a tema je bila dopisivanje ljudi, odnosno njihova komunikacija preko poruka.

Pokazalo se da reči sve više zamenjuju simboli i popularni emotikoni. Znak srca je uverljivo najviše korišten u pisanju blogova, na Twitteru, Facebooku i ostalim vrstama prepiski između ljudi, tvrde analitičari.

Znak ljubavi s jedne strane ohrabruje i pokazuje da je, barem što se dopisivanja tiče, 2014. bila godina ljubavi. Ipak, s druge strane postoji zabrinutost zbog sve većeg korištenja simbola i raznih znakova koji zamenjuju reči, što ukazuje na sve veće siromaštvo vokabulara kod ljudi.

Knjige su zamenjene internetom, ličnu komunikaciju sve češće zamenjuje elektronska dopisivanja.

Slažete li se i mislite li da je jezik sve siromašniji zbog upotrebe skraćenica i smajlića?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(teen385.com/blic.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track