ČUDO U ŠARGANU: Egon Savin spojio Slobodu i Ivana

Mićalovićeva i Bosiljčić opet partneri

ČUDO U ŠARGANU: Egon Savin spojio Slobodu i Ivana

Pop kultura -
Čuveni dvojac iz Šotrinih serija zaigraće u predstavi „Čudo u Šarganu“, koja će posle 40 godina pauze ponovo biti prikazana u Beogradu

Narodno pozorište u novoj sezoni pravi repertoarski zaokret s novim direktorom Drame Željkom Hubačem.Čuveno delo Ljubomira Simovića „Čudo u Šarganu“, koje kao reditelj potpisuje Egon Savin, biće premijerno izvedeno 20. februara na Velikoj sceni. U novoj podeli u dobro poznatim ulogama videćemo Dušanku Stojanović Glid, Natašu Ninković, Slobodu Mićalović, Ivana Bosiljčića, Hanu Selimović, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Predraga Ejdusa i druge. Zahvaljujući ovoj predstavi ponovo ćemo gledati čuveni dvojac iz Šotrinih serija Mićalović-Bosiljčić. Ovoga puta u pozorištu, mada im to nije prvi put. Već su zajedno igrali u mjuziklu „Čikago“.I dalje aktuelan- Radujem se što je „Čudo u Šarganu“ stavljeno na repertoar Narodnog pozorišta. A što se tiče aktuelnosti ovog teksta, aktuelnost književnih dela nije nešto što se meri aktuelnošću dnevne politike. Književni tekstovi se ne pišu da budu aktuelni samo danas i nikad više - kaže Simović.Novo čitanje „Čuda u Šarganu“ publika će videti u Beogradu posle skoro četiri decenije, a Savin je isti tekst radio pre 10 godina i u Novom Sadu.Odličan glumački tim- Ni Ljubomira Simovića ni Egona nikad dosta. Svaka njegova predstava koju je radio u Narodnom bila je izvrsna. Pitanje je zašto „Čudo u Šarganu“ kad smo imali legendarnu postavku u Ateljeu 212 s čuvenom rediteljkom Mirom Trailović i Sekom Sablić u naslovnoj ulozi. Skidam kapu svima koji su se odlučili na ovaj potez. Autorski i glumački tim je sjajan i mora doneti rezultate - smatra v. d. direktora pozorišta Dejan Savić.Do kraja godine publika u nacionalnom teatru može da očekuje autorski projekat Maje Pelević i Slobodana Beštića po knjizi Tomasa Bernharda „Moje nagrade“, klasik Maksima Gorkog „Na dnu“ u režiji Ane Đorđević, Sterijine „Rodoljupce“ u postavci Andraša Urbana i Šilerovu „Mariju Stjuart“ Miloša Lolića.- Narodno pozorište se okreće prema modernijim i savremenijim tekstovima. Verujem da će se nove predstave dopasti pre svega mlađoj publici - kaže za Kurir Dejan Savić, koji će danas podneti kandidaturu na konkursu za novog direktora kuće koji traje do 9. februara.

Nema greške... Egon Savin
Nema greške... Egon Savin

KovačevićPREMIJERA TEK NA JESENNovu sezonu 2015/16. u Narodnom pozorištu otvoriće predstava po tekstu Dušana Kovačevića, koja je prvobitno planirana za kraj maja. Prvi put na Veliku scenu izlazi Tanja Mandić Rigonat, koja je postavila predstavu u Bošku Buhi „Gospođa ministarka“. Novi adut je Čehovljev „Ivanov“ .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track