PREMIJERA: Film Bićemo prvaci sveta u bioskopima

Film za nostalgičare i ljubitelje košarke

PREMIJERA: Film Bićemo prvaci sveta u bioskopima

Pop kultura -
Prvo prikazivanje ostvarenja Darka Bajića zakazano je za 26. februar u Sava centru, a posvećeno je osvajanju prve jugoslovenske zlatne medalje u košarci

Samo devet meseci od početka snimanja filma „Bićemo prvaci sveta“ reditelja Darka Bajića publika će premijerno moći da ga pogleda 26. februara u Sava centru.Od producenata najgledanije domaće filmske i TV sage „Montevideo, bog te video“ Dejana Petrovića i njegove firme „Intermedija netvork“ dolazi još jedna istinita sportska priča, koja je ovoga puta posvećena košarci i osvajanju prve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970.Vrhunski glumciGlumačku ekipu čine vrhunski umetnici počevši od Sergeja Trifunovića, Miloša Bikovića, Nine Janković, preko Leona Lučeva, do holivudskog superstara Džona Sevidža. Glavna uloga Nebojše Popovića poverena je studentu glume Strahinji Blažiću, dok lik predsednika FIBA Bore Stankovića tumači Aleksandar Radojičić.

Miloš Biković i Stefan Kapičić
Miloš Biković i Stefan Kapičić

Sinovi glume očeve- Film uopšte nema sličnosti s „Montevideom“ osim što smo mi pojedini glumci igrali u oba projekta. Poruka je promovisanje pravih vrednosti i buđenje nekih lepih sećanja. Obrađen je period od 23 godine i glumci su morali da igraju likove koji se menjaju - kaže Radojičić.Zanimljivo je da će svoje očeve Dragana Kapičića i Krešimira Ćosića tumačiti njihovi sinovi Stefan i Krešimir Petar.

http://www.youtube.com/watch?v=0Yum5lz8z48

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track