ZA DOBRO JUTRO I SREĆAN ŽIVOT: 5 načina kako da najbolje započnete dan!

Saveti

ZA DOBRO JUTRO I SREĆAN ŽIVOT: 5 načina kako da najbolje započnete dan!

Pop kultura -
Onog trenutka kada vam u šest sati ujutru pozvni alarm koji vas budi za posao, razvucite osmeh

Današnji brz tempo života uz brojne probleme i naravno stres uzrokuje mnoge zdravstveneprobleme. Iako ne možemo usporiti vreme ili se sasvim distancirati od svakodnevnih briga, možemoprimeniti par jednostavnih saveta kako bi što bolje započeli dan. 1. OSMEHOnog trenutka kada vam u šest sati ujutru pozvni alarm koji vas budi za posao, razvucite osmeh. Da, dok ste još sanjivi, u krevetu, nasmejte se široko, pa tek onda otvorite oči. Ustanite, udahniteduboko, protegnite se i ponovo se nasmejete. Naučnici su dokazali da ljudi koji se češće smeju živeduže, imaju jači imunitet i ostvarajuju bolju komunikaciju sa drugima. Na ovu jutarnju vežbicugledajte kao na mentalnu gimnastiku, a rezultate ćete vrlo brzo primetiti.

2. ČAŠA MLAKE VODE SA LIMUNOMVoda sa limunom je nešto najbolje što možete priuštiti svom organizmu. Limuov sok podstiče raddigestivnog trakta, čisti jetru i ubrzava varenje. Ovaj zaista čudotvorni napitak će vas razbuditiefikasnije od kofeina. Svaka čaša vode sa limunom, ne samo ova jutarnja, je pravi melem za ljudskiorganizam, a ukoliko želite dodatno da poboljšate ovaj eliksir mladosti, narendajte u njega malosvežeg đumbira.

3. TUŠIRAJTE SE Osetite vodu, skoncentrišite se na sebe i zamislite kao da se niste kupali dva meseca. Kakav bi tada to bio doživalj? Uživajte u svakoj kapi i potrudite se da razbistrite svoj um i očistite ga od negativnihmisli i stresa.

4. ŽIVOT JE DIVAN!Da, baš tako! Napravite spisak stvari na kojima ste zahvalni, pomislite na ljude koji vas okružuju, naone drage bez kojih vaš život ne bi bio isti. Ovaj spisak ne mora da bude bukvalno napisan, možete odvojiti nekoliko minuta za ovaj ritual i jednostavno se prisetiti pozitivnih momenata.

5. NEKA DORUČAK BUDE CARSKI

Pripremite ga uveče i nemojte žuriti sa njim. Uživajte u svakom zalogaju kao da ga prvi put probate.Sedite za sto i nemojte paliti tv, kompjuter ili telefon. Vesti i bitne informacije ostavite za kasnije, aposao za posao. Potrudite se da doručak bude kvalitetan i uključuje proteine, integralne žitarice imlečne proizvode. A voćku ponesite na posao.

(Žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track