NINA JANKOVIĆ ZA KURIR: Ne želim da nosim tacne u Holivudu!

Intervju, glumica neće karijeru van Srbije

NINA JANKOVIĆ ZA KURIR: Ne želim da nosim tacne u Holivudu!

Pop kultura -
U Americi bih mogla da igram konobaricu ili rusku i bugarsku konkubinu zbog akcenta. U svojoj zemlji mogu da se nadograđujem i dobijam velike uloge, da radim na sebi

Nina Janković u novom filmu Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“, od kojeg će biti napravljena i serija, dočarava lik Ljubice Otašević, u koju je bilo zaljubljeno pola Beograda.U razgovoru za Kurir glumica koja je stekla popularnost kao zavodnica Valerija u filmu Dragana Bjelogrlića „Montevideo, bog te video“ govori o tome zašto ne bi mogla da napusti Srbiji i šta je ispunjava van posla.- Mi devojke smo u filmu samo podrška lepim mladićima. Nas žena ima više u seriji. Publika će na velikom platnu moći da vidi neke naznake moje veze s kolegom Rašom Vujovićem, koji igra Srđu Kalembera.Ljubica je morala da beži iz zemlje zbog ljubavi.- Njoj je i bolje što je otišla. Kasnije je postala grofica udajom u Italiji. Bila je ispred svog vremena. Odlazak joj je samo pomogao.Razmišljaš li ti o odlasku iz Srbije u Ameriku, kao što su uradile pojedine tvoje kolege?- Ne. Nisam upisala glumu da bih nosila tacnu i igrala rusku ili bugarsku konkubinu. U Americi bih jedino to mogla da igram zbog akcenta. U Srbiji mogu da se nadograđujem i dobijam velike uloge, da radim na sebi.

Nov projekat... Nina i Radovan u filmu „Bićemo prvaci sveta“
Nov projekat... Nina i Radovan u filmu „Bićemo prvaci sveta“

Mogu li da se porede filmovi „Montevideo, bog te video“ i „Bićemo prvaci sveta“?- Zajednička im je tema - sport, i producentska kuća „Intermedija netvork“. Priče su drugačije, a i u košarci smo bili prvaci sveta.Igraš Anu Karenjinu u pozorištu, da li će ti ta uloga zatvoriti vrata za neke druge poslove?- Može samo da mi otvori. Aplauz nakon svakog izvođenja i puna sala govore mi da sam dobro odradila posao.Kakvu ulogu priželjkuješ?- Volela bih da igram nekog muškarca.Kako vidiš sebe, kao slobodnog umetnika ili člana neke pozorišne institucije?- Volela bih da imam matično pozorište. S obzirom na to da nema mogućnosti za zapošljavanje novih glumaca, malo sam deprimirana.

Prati basketNAVIJAM ZA PARTIZANKošarka ili fudbal?- Košarka mi je mnogo bliža nego fudbal. Navijam za Partizan, a kao mala pokušala sam i da je treniram. Nisam se dugo zadržala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track