SPECIJALNI GOST: Australija nastupa na Evroviziji!
Foto: Rojters

Od 19. do 23. maja u Beču

SPECIJALNI GOST: Australija nastupa na Evroviziji!

Pop kultura -
Organizatori smatraju da ona to zaslužuje, s obzirom na to da svake godine veliki broj Australijanaca prati prenos takmičenjaa

SIDNEJ - Australija je pozvana da učestvuje na predstojećem takmičenju za pesmu Evrovizije koje će biti održano od 19. do 23. maja u Beču.

Poziv joj je uručen povodom 60-godišnjice postojanja ove muzičke smotre. Organizatori smatraju da ona to zaslužuje, s obzirom na to da svake godine veliki broj Australijanaca prati prenos takmičenja. Australija će moći da učestvuje samo ovaj put, osim ukoliko njen predstavnik ne pobedi. U tom slučaju bi bila domaćin narednog izdanja Evrovizije.

Iako Australija nije nikada bila među zemljama učesnicama, nekoliko njenih državljana nastupilo je na takmičenju. Prošle godine, Australijanka Džesiko Moboj pevala je van konkurencije. Četrdeset godina ranije, njena slavna zemljakinja Olivija Njutn Džon branila je boje Velike Britanije s pesmom "Long Live Love In".

http://www.youtube.com/watch?v=mm4IdMGNvZ0

Još dve australijske pevačice nastupile su na Evroviziji, Džina Dži koja je 1996. pevala za Veliku Britaniju i Džejn Komerford koja je 2006. predstavljala Nemačku.Na ovogodišnjoj Evroviziji učestvuje 40 zemalja zajedno sa Australijom.

Svog predstavnika, Srbija će izabrati u subotu, 14. februara između tri kandidata: Alekse Jelić, Danice Krstić i Bojane Stamenov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track