ODBROJAVANJE ZA BEČ: Aleksa nastupa prvi, druga Danica, pa Bojana
Foto: Printskrin

Revijalno veče domaćeg izbora za Pesmu Evrovizije

ODBROJAVANJE ZA BEČ: Aleksa nastupa prvi, druga Danica, pa Bojana

Pop kultura -
Druge večeri gledaoci će prvi put čuti kompozicije, od kojih će samo jedna, pobednička otići u Beč

BEOGRAD - Srbija će predstavnika za ovogodišnji Evrosong u Beču izabrati 15. februara.Prvi program Televizije Srbije 14. i 15. februara u 21 sat rezervisan je za emisiju "Odbrojavanje za Beč" u okviru koje će biti izabran predstavnik za Evrosong.

Bojana Stamenov, Danica Krstić i Aleksa Jelić izvešće numere koje je Vladimir Graić komponovao specijalno za evrovizijsku scenu. Konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova - 50:50.

Oni su žrebom, izvlačeći koverte, i Danica je izvukla broj 2 i predstaviće se pesmom "Suze za kraj", Aleksa će nastupati prvi i pevače pesmu "Vodi me", a Bojana će nastupiti kao treća s pesmom "Ceo svet je moj".

Voditeljka prve večeri domaćeg izbora za Pesmu Evrovizije bila Dragana Kosjerina.

Takmičari su se u revijalnoj večeri predstavili uživo pevajući domaće i strane hitove i na taj način pokazali raskoš svojih glasova i kvalitetne interpretacije zbog čega su i odabrani.

Podsetili smo se pobede Marije Šerifovič 2007. u Helnsinkiju i pesme Molitve koja je donela Evroviziju u Srbiju, numeru koju je komponovao Vladimir Graić.

Pesma mora da bude drugačija od drugih pa i sam nastup. Ove godine sam se potrudio i nadam se da će i gledaoci biti zadovoljni, rekao je autor sve tri pesme koje ćemo sutra naveče premijerno čuti, a jedna će nas predstavljati u Beču. "Svake godine je sve više inovacija a uvek se pojavi jedna dobra pesma", rekao je Graić.

"Htela sam da budem doktor, veterinar, a onda sam shvatila da ću postati pevačica", rekla je 19-godišnja Danica Krstić u svom predstavljanju.

Ona je otpevala My Number One, pobedičku pesmu Evrovizije iz 2005.

"Jako sam srećna da imam priliku da pokažem nešto drugo sem tradicionalne muzike. Tom muzikom se bavim od 6 godine i proputovala sam svet i trudila sam se da najbolji način predstavim našu zemlju", rekla je Danica.

I Aleksa Jelić je hteo da postane lekar ali kada je video koliko knjiga treba da se pročita odustao je i otkrio da ne bi mogao da živi bez espreso aparata. On se predstavio pesmom "Nije ljubav stvar", Željka Joksimovića, koji nas je tom pesmom predstavljao 2012. i osvojio treće mesto.

"Pošto je danas Dan zaljubljenih odabrao sam ovu pesmu da je svima poklonim", rekao je Jelić.

Treći takmičar je Bojana Stamenov, koja je uvek radosna, i brbljiva. I nikada neće zaboraviti šou "Ja imam talenat" i pozvala gledaoce da daju šansu najboljem. Ona se predstavila pesmom "Baj,baj, baj", Bisere Veletanlić iz 1976. godine.

"Moraju da se skoncentrišu na pevanje, njihov pogled mora da kažu hiljadu reči i ako ubede gledaoce njihova je pobeda", posavetovao je Graić.

"Srbija nikada nije pevala na engleskom. Svi volimo naš jezik. Ali ipak kada odeš u inostrasntvo, ako pevamo na engleskom više će nas razmeti", rekao je kompozitor.

Danica je otpevala drugu pesmu. Izabrala je pesmu Jutro, Jelene Tomašević, a Graić je prokomentarisao da je bilo genijalno.

Aleksa Jelić je odabrao pesmu Farytale, pobedničku 2009. iz Kijeva.

Bojana je izabrala drugu pesmu All About That Bass. "Oni su genijalni pevači ali su i sjajni ljudi i sutra će to rezultirati sjajnim nastupima", zaključio je Graić.

Druge večeri gledaoci će prvi put čuti kompozicije, od kojih će samo jedna, pobednička, otići u Beč.

Iste večeri gledaoci će moći da, svojim glasovima, utiču na izbor ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije.

Pored takmičarskih numera, u emisiji će se pojaviti i gosti iz zemlje i regiona i pevati poznate hitove, a sve to u evrovizijskom duhu. Voditeljka druge večeri izbora pesme koja će nas predstavljati na Evrosongu biće Maja Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track