NAJSKUPLJA ČOKOLADA NA SVETU: Pogledajte slatkiš čija štangla košta 30.000 dinara!
Foto: Profimedia

Nečija cela plata

NAJSKUPLJA ČOKOLADA NA SVETU: Pogledajte slatkiš čija štangla košta 30.000 dinara!

Pop kultura -
“Čokoladna kriza” i nestašice su nešto o čemu se sve češće priča, a to otvara prostor i za luksuz – bivši bankar pravi čokoladu čija štangla košta oko 30.000 dinara

Najskuplja čista čokolada na svetu je na prodaji i štangla košta 30.000 dinara.

Za nju se bira isključivo najbolji kakao od 14 farmera sa obale Ekvadora.Potrebno je 36 koraka kako bi se napravilo 40 grama Toak štangle.

Suosnivač Džeri Tot je rekao:- Mi pravimo čokoladu sa istom pažnjom i preciznošću kakvu poznajemo u vinu i u premijum bocama viskija.

Toak čokolada u prevedu znači "zemlja" i "drvo" na starom Ekvadorskom dijalektu. Jede se drvenim štapićima koji liče na klješta ili sa priborom za degustaciju, da bi se lakše osetila aroma čokolade kroz nos.

I ako postoje druge čokolade sa čak i većim cenama u Toaku tvrde da je njihova čokolada najskuplja jer nema skupih dodataka.

Karl Švejzer, jedan od osnivača Toaka je rekao:- To je najskuplja čista čokolada na svetu bez "fensi" stvari kao što je zlatno lišće ili dijamanti u njoj kako bi povećali vrednost. Mi smo 100% uključeni u ceo proces izrade, od zemlje, do drveta, do sirovina pa sve do gotove štangle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track