IZRAČUNALI SMO KOLIKO ZARAĐUJE BARNI STINSON? On je bezobrazno bogat!
Foto: Profimedia

Malo matematike i logike

IZRAČUNALI SMO KOLIKO ZARAĐUJE BARNI STINSON? On je bezobrazno bogat!

Pop kultura -
Neko je uspeo da izračuna koliko najomiljeniji lik u seriji zarađuje para, radeći ko zna šta u Nacionalnoj Banci Goliat

U zavisnosti od toga ko ste i šta su vaši prioriteti, može se reći da Barni Stinson živi idealan život. Njegovo postojanje u seriji uglavnom se bazira na dobrom oblačenju, jurenju devojaka i svim ostalim stvarima koje može da radi jer ima jako puno novca.Ali koliko je zaista on para zaradio u seriji, radeći ko zna šta u Nacionalnoj Banci Goliat

Jedan momak sa društvene mreže Reddit pokušao je da odgonetne koliko zapravo Barni ima godišnju platu. Istraživanje je zasnovano na osnovu Barnijevih odela, naravno.Ako ste pomislili: "Kako neko može da odredi platu samo na osnovu odela?" Prestanite, Samo prestanite da razmišljate, razmišljanje je u ovom trenutku samo gubljenje vremena.

http://www.youtube.com/watch?v=JSS3748FRuU
Pa da počnemo:

- U epizodi 15, sezone 9 otkriveno je da Barni troši 1 "brdo love" na odela godišnjice, a zarađuje 16 "brda love". Barni je rekao i da je bogatstvo Robinine porodice 6000 kanadskih "brda love".- U epizodi 19, sezone 9, Barni pokazuje Tedu dve sobe pune odela. Iz onoga što se pokazuje, postoji 7 ormara sa po 15 odela u sobi. Ako pomislimo da se i u drugoj sobi nalazi ista količina, Barni ima 210 odela.- U epizodi 15, prvog serijala, navedeno je da Barni nosi odela od 1998 godine, što znači 15 godina do dana kada se venčao. Stoga se može zaključiti da Barni kupuje 14 odela godišnje u proseku.- U epizodi 16 prvog serijala, Barni vodi Maršala kod svog krojača koji traži 4000 dolara za odelo. Iz ovoga možemo da zaključimo da Barni troši 56.000 dolara na odela godišnje.- U epizodi 20, trećeg serijala, Barni je udario u autobus i kasnije u bolnici otkriva da su morali doktori da mu iseku odelo.- U epizodi 9, četvrtog serijala, Barni pokušava da zavede plavušu koja ga odbija i izbacuje na ulicu njegovo odelo i telefon. To znači da je izgubio dva odela za sada.- U epizodi 17, četvrtog serijala otkriveno je da Barni spava u svojim specijalno šivenim pidžama-odelima. Verujemo da svoje pidžame i odelo za svadbu nije držao u onim ormanima od pre, što znači još dve stvari koje nisu uračunate u prethodne cifre. - U epizodi 12, petog serijala Barni donira 60 odela .

http://www.youtube.com/watch?v=CiweaZQ8g5U

Po svim ovim računicama dobijamo godišnji prihod ovog bogataša210+60+1+2+2=275 odela

275/15=18,333 odela godišnje

4000$x18,333=73,332$ godišnje

73,332$ x 16= 1,173,312 ili 97.776$ mesečno

Toliko Barni zarađuje godišnje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja