Najnovije vesti

(VIDEO) SAVRŠENSTVO OD 25 MILIONA DOLARA: Ovo je najskuplji i najveći dijamant na svetu
Foto: Printsktin

Redak kamen

(VIDEO) SAVRŠENSTVO OD 25 MILIONA DOLARA: Ovo je najskuplji i najveći dijamant na svetu

Pop kultura
Ovo je najbolji od najboljih dijamanata koji svojim smaragdnim brušenjem nudi različite mogućnosti za nošenje, rekao je Frenk Everet

Beli dijamant od 100,20 karata, jedan od najvećih u svetu, izložila je u ponedeljak firma za licitiranje "Sotheby's" u Dubaiju pre nego što će ga sledećeg meseca ponuditi na aukciji u Njujorku po ceni koja može dosegnuti i 25 miliona dolara.

 

Zamenik voditelja prodaje u "Sotheby's-u" Frenk Everet rekao je za AFP da je taj dragi kamen "savršeni dijamant D grupe".

 

"Ovo je najbolji od najboljih dijamanata koji svojim smaragdnim brušenjem nudi različite mogućnosti za nošenje "kao privezak na ogrlici, na narukvici ili prstenu", napomenuo je.

 

Ovaj redak kamen, jedan od pet dijamanata s više od 100 karata koji su se pojavili na tržištu u zadnjih 25 godina, procenjen je između 18 i 25 miliona dolara.Izlažući ga u Dubaiju, "Sotheby's" želi da privuče pažnju imućnih pojedinaca na Bliskom istoku na taj dijamant koji je pre deset godina pronađen u poznatom rudniku "De Birsu" u Južnoafričkoj Republici.

 

http://www.youtube.com/watch?v=FHGOj0xL4SQ

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...