DUGALIĆ NAPUŠTA SRBIJU Voja Brajović: Neće milostinju države!
Foto: Dado đilas, Saša Pavlić

Sa petoro dece ide u Kanadu

DUGALIĆ NAPUŠTA SRBIJU Voja Brajović: Neće milostinju države!

Pop kultura -
Nebojša radi maksimalno i cenjen je njegov rad, ali s tolikim bankarskim opterećenjem on ne vidi kako ovde može da se izbori

Prvak Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić odlučio je da napusti Srbiju i da se sa suprugom i petoro dece iseli u Kanadu.

Nebojša Dugalić napušta Srbiju umetnik zbog kredita kojim je zadužen, a čija rata sada prelazi sve mogućnosti da se poštenim radom otplati, našao se u nezavidnoj situaciji.

"Besmisleno je da država podržava reket banaka. To nije problem koji imaju samo glumci, to jest Nebojša Dugalić, nego svi oni koji su zaduženi i koji su mislili da će neko životno pitanje rešiti kreditima. Udruženje dramskih umetnika ne može da pomogne u slučaju Nebojše Dugalića jer je to pitanje države. Drugo, poznajem Nebojšu i nemojte misliti da bi on pristao na nekakvu milostinju", rekao je Vojislav Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika.

"I to govori koliko je on značajan glumac i pedagog. Ipak, stvar je u sistemu vrednosti, koji je poremećen u našoj profesiji, a bez razlike je i u prosveti, zdravstvu. Nebojša radi maksimalno i cenjen je njegov rad, ali s tolikim bankarskim opterećenjem on ne vidi kako ovde može da se izbori. Izborio bi se on, ali njegov pogled je dalekovidiji i zna da je perspektiva njegovo petoro dece ugrožena i da će im bolju obezbediti u Kanadi - ističe Brajović.

Jubilarna 20. nagrada "Miloš Žutić" dodeljena je za 2014. godinu glumcu Nebojši Dugaliću, i biće mu uručena u maju, saopštilo je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Dugalić je nagrađen za ulogu Roberta u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu po tekstu Harolda Pintera "Izdaja", u režiji Gorana Šušljika. Nagrada "Miloš Žutić" dodeljena je Dugaliću za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u profesionalnim pozorištima od 30. juna 2013. do 30. juna 2014. godine. U konkurenciji za nagradu bila su 33 glumca, a odluku o laureatu jednoglasno je doneo žiri u kojem su bili dramaturg Jelena Mijović, glumci Nataša Tapušković i Saša Torlaković (prethodni dobitnik) i reditelji Ljiljana Todorović i Gorčin Stojanović. Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track