NEIZVESNOST: Manda zabrinut da li će izgubiti krov nad glavom
Foto: Damir Dervišagić

Glumca zadesila muka sa francima

NEIZVESNOST: Manda zabrinut da li će izgubiti krov nad glavom

Pop kultura -
Milorad Mandić vraća stambeni kredit od 79.000 evra u švajcarcima, koji zbog promenljivog kursa valute iz dana u dan sve više raste

Milorad Mandić Manda našao se među 22.000 građana Srbije koji su pre deset godina odlučili da podignu stambeni kredit u švajcarskim francima, a sada se hvataju za glavu jer ne znaju da li će ostati bez krova nad glavom.Upravnik pozorišta „Boško Buha“, zajedno sa suprugom Anjom, mislio je da će rešiti svoje stambeno pitanje, ali je umesto toga ostao u velikom problemu, pa muku muči s plaćanjem rata, koje iz dana u dan rastu zbog promenljivog kursa.

- Država treba da reaguje i pomogne ljudima, a ne da mi pojedinačno moramo da tužimo banke i idemo na sud zbog menjanja kamata i uslova plaćanja. Pre deset godina sam podigao kredit od 79.000 evra i posle toliko vremena i redovnog plaćanja rata ispada da banci dugujem više od 85.000. Neki će na kraju platiti dva stana, a neki po pet. Pojedinci ga nikad neće otplatiti - kaže Manda za Kurir.

Glumac smatra da država treba da reši problem, kao u pojedinim stranim zemljama.

- Ovo što su nam uradili spada u neku vrstu organizovanog kriminala. Ljudi su samo hteli krov nad glavom i uzimali su kredite iz nužde. Imali smo garancije guvernera da je najbolje da se zadužujemo u švajcarcima. Sada mi izgleda kao da je to neka zavera u kojoj učestvuju banke. Sličan problem su imali Englezi i Portugalci, ali su tamo posledice takve politike ispravljene. Nije ovo problem samo 22.000 ljudi, već i toliko porodica - zaključuje Mandić.

U istom problemu... Goga Sekulić i Goca Tržan
U istom problemu... Goga Sekulić i Goca Tržan

Pevačice Goca Tržan i Goga Sekulić prestale su da plaćaju rate bankama za kredite koje su još 2007. godine podigle u švajcarcima, dok je glumac Nebojša Dugalić zbog istog problema odlučio da napusti Srbiju i s porodicom emigrira u Kanadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track