ŠOKANTNA KAMPANJA KOJA JE UZDRMALA SVET: Deca vas upozoravaju ko ih zlostavlja, pogledajte kako!
Foto: Facebook/ericravelo

Pedofilija, seksualni turizam, gojaznost...

ŠOKANTNA KAMPANJA KOJA JE UZDRMALA SVET: Deca vas upozoravaju ko ih zlostavlja, pogledajte kako!

Pop kultura -
Fotograf Erik Ravelo, poreklom sa Kube šokirao je svet svojom kampanjom podizanja svesti javnosti kada je u pitanju nasilje nad maloletnicima

Erik Ravelo prikazao je decu koja su razapeta na personifikacijama pošasti koje ih vrebaju u današnjem društvu. Sam naziv projekta "The untouchables" (Nedodirljivi) ukazuju na nakaradan sistem u kom živimo. Ugroženi su oni koje bi trebalo da štitimo, a počinioci nasilja nad njima su postali "nedodirljivi".

Sedam fotografija prikazuju glavna pitanja koja ugrožavaju osnovno dostojanstvo dece širom sveta: pedofilija unutar verskih zidova, seksualni turizam, građanski rat u Siriji, liberalni promet oružja, trgovina ljudskim organima, gojaznost i nuklearna zagađenja.

Umetnička dela oživljavaju sliku krsta i suprotstavlja žrtvu i nasilnika. Odrasli sa pretećim izgledom (sveštenik, vojnik, nuklearni inžinjer, itd) imaju oblik krsta, dok je žrtva, dete, razapeto na leđima. Kontroverzni izbor krsta ima za cilj da prikaže bol koju nose žrtve i faktori koji utiču na njihovo detinjstvo.

1. Ova fotografija se odnosi na pedofiliju u Vatikanu. Slika je u većini zemalja cenzurisana i sklonjena u stranu.

2. Seks turizam na Tajlandu!

3. Svi smo već videli potresne slike dece iz Sirije, upravo ova fotografija govori o strašnim posledicama po decu zbog građanskog rata u toj zemlji.

4. Ova fotografija predstavlja trgovinu organima na crnom tržištu, gde su većina žrtava deca iz siromašnih zemalja.

5. Zbog slobode nošenja oružja, deca u SAD svakodnevno stradaju.

6. Zbog konstantnog nuklearnog istraživanja, mnoga deca su obolela, pa čak i umrla. Na slici se cidi nuklearni inžinjer i dete bez kose koje simbolično objašnjava posledice testiranja.

7. Fotografija se odnosi na gojaznost, okrivljujući velike kompanije brze hrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja