STUDENT SI I PUTUJE TI SE? Evo kako da živiš napolju o tuđem trošku!
Foto: Profimedia

Budite volonter

STUDENT SI I PUTUJE TI SE? Evo kako da živiš napolju o tuđem trošku!

Pop kultura -
Ako volite da putujete, a nemate punonovca, želite da upoznate ljude iz svih krajeva sveta, postanite volonter

Za one koje ne drži mesto, činjenica da postoje načini da odete negde na tuđi račun, pravi razliku između sedenja kući i hvatanja u koštac sa avanturom.

Nekad samo vaše vreme, nekad i nešto novca. U svakom slučaju, nećete morati da štedite cele godine za putovanje.

VolontiranjeU svetlu događaja koji su nas zadesili, primereno je da prvo na redu bude volontiranje. Organizacije ovog tipa obično zahtevaju da sami platite put, a smeštaj i hrana su obezbeđeni.

Go overseas – ovo je sajt koji vam nudi spisak evropskih zemalja u kojima su potrebni volonteri u svakom trenutku.

World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) – na ovom sajtu se nudi mogućnost da volontirate od sedam dana do par meseci. Ne zarađujete novac, ali ste prihvaćeni kao deo porodice koja obrađuje farmu. Potrebno je da sami platite put.

VolunteerLouge – posetite ovaj blog kako biste bili u toku gde sledeće možete da volontirate. Ovde se mogu naći različiti korisni linkovi, saveti i slično.

GoLiveGive – TV emisija koja nudi priliku da kombinujete putovanja sa volontiranjem za ekološke organizacije. Na njihovom blogu naći ćete više informacija kako da budete zeleni volonter.

Repair a trail – volontirajte sa „Pacific Northwest Trail Association“ i možete da provedete osam dana u nacionalnom parku. Sami plaćate put, ali ovo je definitivno jedinstven odmor.

Radite u kibucu – ovaj sajt održava čovek koji je dve godine volontirao u Izraelu u kibucu (male zajednice koje se isključivo bave poljoprivredom) i nudi sve korisne informacije ako želite da postanete kibucnik.

Sudan Volunteer Programme – ovaj program vam nudi da studente i učenike Sudana podučavate engleski jezik, a za uzvrat da živite u njihovoj zajednici. Sami plaćate prevoz, sve ostalo je obezbjeđeno – čak i mala naknada za vaš trud.

(AlterMagazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track