Svetska zvezda u Krojcerovoj sonati: Žan-Mark Bar glumi u Beogradu
Foto: Kurir

PREMIJERA

Svetska zvezda u Krojcerovoj sonati: Žan-Mark Bar glumi u Beogradu

Pop kultura -
U pozorišnoj adaptaciji dela Lava Tolstoja o odnosima u vezi, pored Francuza, igra i njegova bivša žena Irina, ali i njen sadašnji partner Goran Šušljik

Velika svetska glumačka zvezda, Francuz Žan-Mark Bar, zatvoriće uspešnu pozorišnu sezonu opere i teatra „Madlenijanum“ 14. i 15. juna premijernim izvođenjem predstave „Krojcerova sonata“.Glumac, koji je slavu stekao ulogama u filmovima „Veliko plavetnilo“ i „Dogvil“, na novom projektu sarađivaće sa bivšom suprugom Irinom Dečermić i njenim sadašnjim partnerom Goranom Šušljikom. Srpski umetnik potpisuje režiju ovog komada i igra Barovu ulogu u alternaciji. Dečermićeva je autor dramatizacije i adaptacije Tolstojeve priče, kao i kostima za predstavu. Ona će na sceni nastupiti kao pijanista, dok će violinu svirati Sonja Kalajić. Predstava će se izvoditi na srpskom i engleskom jeziku.Melodrama „Krojcerova sonata“ otvara mnoge teme vezane za partnerske odnose, kao što su strast, ljubomora, roditeljstvo, napuštanje bračne sobe, čežnja za slobodom. Muzika u predstavi se izvodi uživo i čini integralni deo dramskih konflikata, kao i neočekivanih razrešenja. Publika opere i teatra „Madlenijanum“ tako će uz velikog književnog genija Lava Tolstoja moći da bude nadahnuta i genijalnom muzikom Betovena, koji je komponovao „Krojcerovu sonatu“, ali i muzikom Šumana, Hačaturijana i Silvestrova.

Voli SrbijuSNIMAO SA ANITOM MANČIĆZvezda Žan-Marka Bara zasijala je na nebu svetske kinematografije posle filma „Veliko plavetnilo“, reditelja Lika Besona. Snimio je i ostvarenje „Ljubavnici“ o pariskim danima srpskog slikara Dušana Gerzića Gere, a inspiraciju crpeo je i iz svoje ljubavne veze sa bivšom suprugom, pijanistkinjom Irinom Dečermić. Pre pet godina je odigrao ulogu u filmu „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, u kome mu je partnerka Anita Mančić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track