VELIKANI: Miki Manojlović i Bata Živojinović najbolji na Balkanu
Foto: Zorana, Dragana

Objavljena imena najuspešnijih glumaca

VELIKANI: Miki Manojlović i Bata Živojinović najbolji na Balkanu

Pop kultura -
Filmska baza podataka IMDb izdala je listu na kojoj su srpski glumci iza sebe ostavili i holivudske zvezde Radeta Šerbedžiju i Gorana Višnjića

Najveća globalna filmska baza podataka IMDb objavila je spisak 50 najboljih balkanskih glumaca svih vremena, a na samom vrhu liste nalaze se Predrag Miki Manojlović i Velimir Bata Živojinović.Ova dva glumačka velikana ostavila su iza sebe i holivudsku zvezdu Radeta Šerbedžiju, ali i Hrvata Gorana Višnjića, koji takođe ima uspešnu karijeru u Americi. Naime, on je slavu stekao ulogom doktora Kovača u hit seriji „Urgentni centar“ kad je uskočio na mesto Džordž Klunija, a glumio je i u spotu Madone. Na ovoj listi Šerbedžija je zauzeo deseto mesto, a Goran je tek dvadeset prvi.Srbi bolji od HrvataIspred njih je i pokojni Fabijan Šovagović (3. mesto), dok su šesti i osmi Boris Dvornik i Ivo Gregurević. Od četvrtog do sedmog mesta smestile su se same legende jugoslovenskog filma: Pavle Vuisić, Ljuba Tadić, Boris Dvornik i Bekim Fehmiju.Srbija je u odnosu na Hrvatsku u ovom izboru dominantna i kad je reč o glumcima srednje i mlađe generacije. Nebojša Glogovac je mesto ispred Šerbedžije, dok su u najboljih dvadeset Sergej Trifunović (19) i Vuk Kostić (20).Najmlađi u top 50 je Nikola Rakočević (29), dobitnik međunarodnog priznanja Zvezda u usponu, koji je iza sebe ostavio imena kao što su Ratko Polič (30), Branko Ðurić (33), Dragan Bjelogrlić (34), Slavko Štimac (36) i zvezda iz Makedonije Nikola Ristanovski (47).

Nepravedno zaboravljeniNa listu najboljih, na iznenađenje mnogih, nisu uvršteni Bora Todorović, Dragomir Gidra Bojanić, Boro Stjepanović i Mija Aleksić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track