ODRŽAN PERFORMANS: Ovo nije dečak sa lulom u okviru projekta Artelle

ODRŽAN PERFORMANS: Ovo nije dečak sa lulom u okviru projekta Artelle

Pop kultura -
Održan drugi po redu događaj u okviru projekta kulturne odgovornosti ArtElle pod nazivom Ovo nije dečak sa lulom

U nedelju, 31. maja, u galeriji 12 Hub, u okviru projekta kulturne odgovornosti ArtElle izveden je performans pod nazivom "Ovo nije dečak sa lulom" inspirisan slikom Pabla Pikasa "Dečak sa lulom", koja pripada njegovom roze periodu.

Umetnik Branko Milisković postavio je Dečaka sa lulom u kontekst galerijskog prostora kako bi publika bar nakratko dobila priliku da vidi taj portret, koji ne spada u prepoznatljiva dela Pabla Pikasa, ali je remek-delo psihološkog portreta s početka XX veka.

Performans je okupio mnoštvo gostiju iz sveta umetnosti i s javne scene, a između ostalih, pridružili su nam se: Biljana Tipsarević, Bogomir Doringer, The Kraljica Vila (TKV), Dorijan Kolundžija, Nenad Radujević, Cile Marinković i mnogi drugi.

Performans Branka Miliskovića podržala je kompanija IDEA, u okviru društveno odgovorne kampanje Beograd, grad dobrih IDEA.

Magazin Elle pokrenuo je projekat ArtElle koji podržava i promoviše umetnost i kulturu, a prvi događaj bila je izložba radova proslavljenog svetskog fotografa Dušana Reljina.

Branko Milisković završio je Višu politehničku školu, odsek za industrijski dizajn, a potom je studirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi Mrđana Bajića. Krajem 2007. godine dobija stipendiju holandske vlade i nastavlja studije na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Hagu, na kojoj je 2009. godine diplomirao.

Master studije završio je 2012. godine na Akademiji umetnosti HFBK u Hamburgu u klasi Jeanne Faust. Trenutno živi i radi na relaciji Nemačka–Srbija–Francuska.

Svoje performanse i izložbe realizovao je u Italiji, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Austriji, Srbiji, Izraelu, Rusiji, Poljskoj, Finskoj, Norveškoj, Holandiji, Indoneziji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track