KO STOJI IZA KRUNE OD LEDENOG TRNJA: Ričard Brejk, Kralj noći Igre prestola
Foto: Youtube

Najgori

KO STOJI IZA KRUNE OD LEDENOG TRNJA: Ričard Brejk, Kralj noći Igre prestola

Pop kultura -
Verovali ili ne, pod groznom maskom i krunom od ledenog trnja stoji živi glumac. Njegovo ime je Ričard Brejk, a u ovim filmovima ste mogli da ga vidite ranije

Fanovi kultne serije Igra prestola imali su priliku da gledaju najstrašniju epizodu u petoj sezoni, u kome se pojavio strašni Kralj noći, vođa neumrlih Drugih. Dame i gospodo, zaboravite Remzija, Džofrija i ostale, Kralj noći je ubedljivo najgori zlikovac Igre prestola.

On je ledeni, nečovečni kralj zimskog Severa, sa moćima da stvori vojsku zombija i željom da smrt i razaranje prenese na Jug. Kada ne glumi u seriji, on je zapravo 50-godišnji britansko-američki glumac Ričard Brejk. Njegovo ime ne zvuči suviše poznato, ali se zapravo pojavio u više filmova nego što ste mislili. U slučaju da vam je bilo teško da ga prepoznate ispod maske Belog hodača, predstavljamo vam šest njegovih do sada najvažnijih uloga.

1. Betmen - počeci (Batman Begins, 2005)

Karakter: Džo Čil

Roditelji Brusa Vejna su do sada na velikom ekranu ubijani nekoliko puta, ali scena smrti u filmu Kristofera Nolana “Batman Begins” je i dalje jedna od najupečatljivijih. Ali, ko je igrao Džoa Čila, sitnog kriminalca odgovornog za ubistva? Da, to je Kralj Noći zvani Ričard Brejk.

Postoji izvesna predodređenost na Brejkovom glumačkom putu, od Džoa Čila do Belog hodača. Hladni likovi su jasno, njegova specijalnost. Igrom slučaja, u filmu Batman Begins takođe glumi još jedan zlikovac Igre prestola- Džek Glejson, odosno mladi kralj Džofri glavom i bradom.

2. Video spot “Cydonia” grupe Muse (2006)

Karakter: Šerif Baron Klaus Kvaringem

U 2006. godini, Brejk je glumeo još jednog zlikovca - ovog puta plavokosog kauboja obučenog u crno, u video spotu grupe Mjuz “Vitezovi Sidonije” inspirisanim i snimanim u stilu vesterna.

3. Crna Dalija (Black Dahlia, 2006)

Karakter: Bobi De Vit

Sećate li se filma Crna Dalija, pomalo zbunjujuće, ali lepe kriminalne drame Brajana de Palme u film-noar stilu, inspirisane hronikama Džejmsa Ejroja o ubistvima u Los Anđelesu četrdesetih godina dvadesetog veka.? (U njemu su glumili i Džoš Hartnet i Skarlet Johanson.) Brejk je igrao negativca (da, još jednog) po imenu Bobi De Vit; bivšeg osuđenika i pljačkaša banaka, koji je upucan na pola filma.

FOTO: Wikia
FOTO: Wikia

4. Bunker (Outpost) (2007)

Karakter: Prior

Sa izuzetkom uzvišenog Dead Snow, Outpost je verovatno jedan od najboljih filmova o zombi-nacistima koji ćete ikada gledati. On sadrži čak besmrtnu rečenicu: "Reci šta hoćeš o nacistima ... imali su stila".

Ričard Brejk takođe glumi u ovom filmu ali ne kao jedan od loših momaka, već kao grubi bivši marinac po imenu Prior, koji je deo grupe najamnika koja istražujuje bivši nacistički-vojni bunker u Istočnoj Evropi ... "Ubili smo većinu drugih", kaže on, u jednom trenutku. "Shvatio sam da je vreme da ukrstimo rukavice sa nekim nacistima, a?"

5. Tor: Mračni svet (Thor: Dark world, 2013)

Karakter: Kapetan Ajnherjar

Brejkova visina i njegovo lice “nemoj da se kačiš sa mnom” donelo mu je I ulogu kapetana Ejnherjara u nastavku Marvelovog hita Tor. A u slučaju da se pitate ko su Ajnherjari, oni su elitni stražari Asgarda. Nenadmašni ratnici, obučeni od samog Odina čiji je zadatak da zaštite njihov svet.

6. Špijun (Spy2015)

Karakter: Solsa Dudajev

Kralj noći Igre prestola, koji glumi u komediji sa Melisom Mek Karti - možda neće izgledati kao najprikladnija kombinacija, ali u filmu “ Špijun”, Brejk se pojavljuje kao ruski lik Dudajev. Brejk je opisivao Mek Karti kao "lepu" i "kao malu sestru", i priznaje da je bio veliki fan njenog filma “Deveruše” koji je radila sa režiserom Pol Fejgom. Sledeći put se kada na ekranu vidite Kralja noći, zapamtite da mu se sviđaju “Deveruše”.

(The Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track