(VIDEO) DOKAZ DA JE TARANTINO LOPOV: Pogledajte koje scene i filmove je reditelj pokrao!
Foto: Printskrin

Već viđeno!

(VIDEO) DOKAZ DA JE TARANTINO LOPOV: Pogledajte koje scene i filmove je reditelj pokrao!

Pop kultura -
U filmovima poput "Uličnih pasa", "Đango Ančejned", Tarantino je pozajmljivao od klasičnih i nepoznatih filmova podjednako reinterpretirajući svoj izvorni materijal sa neskrivenim sjajem

Reditelj Kventin Tarantino je po svemu sudeći lopov, a i on će vam prvi reći da je to tako:"Ja kradem od svakog filma koji je ikada napravljen", rekao je Tarantino u jednom intervju za časopis Empajer."Ako moj rad ima nešto, to je uzimanje od ovoga i onoga i to dobro smešam."

U filmovima poput "Uličnih pasa", "Đango Ančejned", Tarantino je pozajmljivao od klasičnih i nepoznatih filmova podjednako reinterpretirajući svoj izvorni materijal sa neskrivenim sjajem.

"8 1/2" (1963) i "Petparačke priče" (1994)

U čuvenoj sceni iz Tarantinovih "Petparačkih priča" Vinsent vega (Džon Travolta) i Mia Volas (Uma Turman) igraju identično kao u drugom klasiku Federika Felinija "8 1/2".

"Kamenko i Kremenko" (1960-1966) i "Petparačke priče"

Neposredno pre plesne scene Tarantino koristi i deo iz crtanog filma "Kamenko i Kremenko" kada Mia objašnjava Vegi da ne bude "kvadrat", mada Mia ipak pravi pravougaonik umesto kvadrata prstima.

"Grad živih mrtvaca" (1980) i "Kil Bil Vol.1" (2003)

U ovoj sceni iz filma "Kil Bil Vol.1" Tarantino kopira neverovatnu scenu krvavih očiju iz 1980. godine i italijanskog filma "Grad živih mrtvaca".

"Crna nedelje" (1977) i "Kil Bil Vol.1" (2003)

I u još jednoj nezaboravno nasilnoj sceni sa Umom Turman na čelu filma, on potpuno kopira stil iz trilera 1977. godine "Crna nedelja".

"Prohujalo sa vihorom" (1939) i "Đango Ančejnd" (2012)

Tarantinov vestern "Đango Ančejnd" koji se bavi između ostalog i temom ropstva na jugu ima neverovatno sličan font kao i istorijska romansa "Prohujalo sa vihorom".

"Profesionalni pištolj" (1968) i "Đango Ančejnd" (2012)

Džejkob T. Svini pregledao je celu Tarantinovu karijeru i napravio video u koji je postavio sve scene koje je reditelj "pozajmio".

Pogledajte video i zaista ćete se iznenaditi.

http://www.youtube.com/watch?v=XG9wGUvw0MQ

(Businessinsider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track