BESPLATAN SEMINAR: Počinje 10. Fotosofija!
Foto: PR

Terme Tuhelj

BESPLATAN SEMINAR: Počinje 10. Fotosofija!

Pop kultura -
Ovo je godina sa ubedljivo najvećim brojem prijavljenih seminarista, bilo je teško odabrati ih, rekao je autor seminara

Jubilarna, deseta Fotosofia - besplatni, sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke - započinje u nedjelju 21. juna 2015. u Termama Tuhelj.

"Od kada smo prije nekoliko godina uveli zahtevnije uslove prijavljivanja na seminar, ovo je godina s ubedljivo najvećim brojem prijava. Bilo je teško odlučiti se za samo 15 seminarista, ali verujem da smo uspeli odabrati fotografe čiji će se radovi u budućnosti s užitkom pratiti.

"Kao autoru ovog seminara, neopisivo zadovoljstvo mi pričinjava kada nakon nekog vremena u medijima i na društvenim mrežama vidim kako moji bivši seminaristi rade velike kampanje i otvaraju posećene izložbe", kaže Hoyka i dodaje kako mu je želja da podizanjem kvaliteta fotoizražavanje seminarista podići generalnu kvalitetu fotokomunikacije. Ovogodišnja Fotosofia održava se pod pokroviteljstvom kompanije Epson i Raiffeisen banke, a za građane je otvoreno nekoliko događanja na koja je ulaz besplatan:

Već u ponedjeljak, 22. juna u 14.45 sati održat će se predavanje "Umetnička inteligencija u svetu fotografije". Umetnička inteligencija nije više deo zdravstvene fantastike. Fotograf u svakodnevnom radu koristi velik broj algoritama koji su mu toliko prirodni da se ne ispituje o kompleksnosti koja leži iza njih. Kakve veze ima svest, mašinsko učenje, Photoshop i oko posmatrača otkriće nam predavanje fizičara doc.dr.sc. Davor Horvatića.

Dan kasnije, u utorak 23. juna, sledi turnir za mali fudbač koji počinje u 16.30h dok će se celebrity utakmica održati u 19.30 sati. Na turniru će publika i ove godine moći da vidi kako se niz poznatih lica snalazi u tom sportu. Ekipama HTV, Nove TV i RTL, po prvi put će se pridružiti gosti iz susednih država - RVT Slovenija i Federalna TV BiH.

Poslednji dan Fotosofije, u nedjelju 28. juna u 11 sati, publika će moći prisustvovati otvorenju izložbe fotografija koje su seminaristi snimili na temu 'Art fotografija' i zatim isprintali na printeru Epson Stylus Photo R2000.

Detalje o otvorenim događanjima zainteresirani mogu pročitati na www.fotosofia.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja