PRLJAVE TAJNE PROFESORA: Neki učenici su užasno glupi, ne znam šta misle da rade u životu
Foto: Marina Lopičić

Kad oni progovore

PRLJAVE TAJNE PROFESORA: Neki učenici su užasno glupi, ne znam šta misle da rade u životu

Pop kultura -
Profesori su podelili svoja iskustva i mišljenja s ostalim profesorima na stranici "Whispera"

Posao profesora je jedno od najizazovnijih zanimanja na svetu. Osim što su često potplaćeni i rade previše sati, profesori često moraju da se bave i bore s nevaspitanim učenicima i njihovim roditeljima. Imaju naravno i ona druga, lepša iskustva, a sad kad je škola gotova, neki su profesori odlučili da izbace svoje godišnje frustracije preko aplikacije Whisper.Neki od njih su podelili lepa iskustva, ali većina je izrazila svoje nezadovoljstvo sistemom, ali pre svega učenicima s kojima rade i ono što su o njima rekli nije nimalo prijatno za čuti.Javili su se profesori iz više zemalja, a iako su komentarisali sve što se tiče školskog sistema, najviše su komentarisali učenike. Izdvojili smo najčitanije komentare.

foto fonet/milo lukić
foto fonet/milo lukić

"Predajem u srednjoj školi i često poželim svojim učenicima da kažem koliko su glupi. Fakat ne znam šta ti ljudi misle da rade u životu.""Kao učitelju svi učenici bi trebali da budu jednaki, ali ipak imam učenike koji su mi omiljeni.""Ponekad mi dođe da nekima od njih opalim šamar. I da se usput smem.""Učenike koje ne volim ocenjujem strožije.""Ponekad ne čitam zadatke nekih učenika pre nego što ih ocenim. Znam tačno kolika bi im bila ocena.""Neverovatno je koliko su neki učenici glupi."

 foto beta/ dragan gojić
foto beta/ dragan gojić

"Kad sam loše volje, učenici me uvek oraspolože kad uđem u učionicu. Zato i radim ovaj posao.""Ne dozvoljavam učenicima da sami biraju grupe kad radimo nešto što se mora da se radi u grupama, jer uvek postoji to jedno nesrećno dete koje niko ne voli i niko ga ne želi u svojoj grupi.""Popularne učenice mi idu na živce. Valjda zato jer su mi išle na živce i kad sam ja išla u školu.""Učenici ponekad znaju da mi ispričaju nešto o svom privatnom životu, a mene zaista ne zanima njihov život."Svi komentari nalazi se na stranici Whispera.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track