DAVNE 1984. GODINE: Kako je Kirk Daglas u bivšoj Jugoslaviji prokockao 100.000 dolara za noć
Foto: Fejsbuk

Da li se sećate?

DAVNE 1984. GODINE: Kako je Kirk Daglas u bivšoj Jugoslaviji prokockao 100.000 dolara za noć

Pop kultura -
On je bio tu za Olimpijadu. Čovek sa porocima, ali veliki gospodin. Voleo je kocku. Prokocka za noć 100.000 dolara, i izađe iz kockarnice nasmejan, normalan i raspoložen. Onda dođe na večeru, postroji konobare k'o vojnike i podeli im po sto dolara", priča konobar koji je nekada radio u hotelu Evropa

O tim vremenima govori Miralem Turčalo, konobar koji je u hotelu Evropa počeo da radi za Olimpijadu 1984. godine, a sada, nakon obimne restauracije ovog objekta, opet je u konobarskoj uniformi:

"Ja sam počeo da radim u Evropi u periodu kada su se u letnjoj bašti često organizovale tematske, plesne večeri. U ovaj hotel tada je je dolazila kompletna tadašnja estrada, kako zabavna tako i narodna, i to iz cele Jugoslavije. Mnogi su zimi u našoj Bečkoj kafani, a leti u bašti zakazivali redovna druženja."

Kada se priseća starih vremena i slavnih svetskih imena koja su prespavala u hotelu, Miralemu Turčalu na pamet odmah pada poznati američki glumac Kirk Daglas:"On je bio tu za Olimpijadu. Čovek sa porocima, ali veliki gospodin. Voleo je kocku. Prokocka za noć 100.000 dolara, i izađe iz kockarnice nasmejan, normalan i raspoložen. Onda dođe na večeru, postroji konobare k'o vojnike i podeli im po sto dolara. Svi smo ga pamtili kao krajnje velikodušnog."

Naravno, svi se sećaju i priče o onom nesrećnom sarajevskom ćevabdžiji koji je hteo da "prevesla" Kirka naplativši mu ručak po astronomskoj cifri. Da je bio pametniji verovatno bi dobio napojnicu koju bi pamtio ceo život.

(Depo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track