(FOTO, VIDEO) NEKAD SU BILE GLAVNE: One su bile najveće pop ikone devedesetih
Foto: Profimedia

Nostalgija

(FOTO, VIDEO) NEKAD SU BILE GLAVNE: One su bile najveće pop ikone devedesetih

Pop kultura -
Od Maraje Keri do Britni Spirs, mnoge dame su obeležile taj period

Devedesete su izrodile mnoge muzičke žanrove, pevače i pevačice. Iako su neke od njih i dalje izuzetno popularne setimo se kako je to izgledalo pre dvadesetak godina.

Maraja Keri

Proslavila se početkom devedesetih, a njeni hitovi su bili na vrhu mnogih svetskih top lista. Osvojila je 5 Gremija i bezbroj drugih muzičkih nagrada. Važi za jednog od najuspešnijih muzičara svih vremena. Jedan od najvećih hitova te ere bila je i ova pesma:

Natali Imbrulja

Ostala je upamćena po svom hitu "Torn" iz 1997. godine koji je prodat u više od 6 miliona primeraka širom sveta. Njeni kasniji albumi nikada nisu dostigli isti uspeh. Prošle godine, odlučila je da snimi albuma posle 5 godina pauze.

Šanaja Tvejn

Sredinom devedesetih Šanaja se proslavila svojim albumima koji su se prodavali u milionima čime je postala jedna od najuspešnijih žena u svetu muzike. Osvojila je 5 Gremi nagrada kao i mnoga druga priznanja. Počela je u kantri stilu, a onda se 1997. okrenula pop zvuku. Danas živi u Švajcarskoj i posle pauze zbog problema sa glasom, vratila se muzici.

Britni Spirs

Iako je Britni veoma aktivna i danas, setimo se njenih pop početaka. Nikada nije plenila moćnim glasom, ali je uspela da ponese titulu pop princeze. Krajem devedesetih, 1999. godine pojavio se njen hit "Baby one more time" kada je postala najprodavanija tinejdž pevačica i ogromna tinejdž zvezda. Nakon tih uspeha, bila je u centru pažnje zbog privatnih i psihičkih problema koje je imala. Pre tri godine bila je najplaćeniji ženski izvođač, tako da se uspešno vratila na scenu.

Kristina Agilera

Agilera se pojavila kao slatka devojka koja je pevala neke sladunjave pesmice dok nije odlučila da raskrsti sa tim pojavljujući se u veoma seksi i provokativnim izdanjima. Od tada njen muzički stil varira, ali i dalje važi za jednu od najuspešnijih pevačica u poslednje dve decenije.

Dženifer Lopez

Počela je kao igračica pa se okušala u glumi, a 1999. godine pojavio se njen prvi singl "If you had my love" i od tada Dženifer ne silazi sa top lista. Sada je prava po ikona. Smatra se da je njena najbolja pesma "Waiting for tonight".

Lorin Hil

Ova hip-hop diva nije imala ni 20 godina kada je postala član grupe Fjudžiz. Njihova dva albuma su dostigla veliku popularnost, a onda se Lorin odlučila za solo karijeru mada je snimila samo jedan album. Poznata je po svojoj muzici koja je mešavina afroameričkih i karipskih stilova. Danas, ti i tamo nastupa, a zbog ne plaćanja poreza bila je i u zatvoru tri meseca. Ipak ostaće jedan od simbola devedesetih.

Brendi

Brendi je jedna od zaboravljenih zvezda devedesetih, iako je prodala više od 40 milona ploča, a dobitnik je i mnogih muzičkih nagrada. Snimila je nekoliko albuma, pojavila se u nekoliko serija i filmova tokom devedesetih. Ipak, ostaće upamćena po hitu "The boy is mine" koji je snimila sa pevačicom Monikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track