HUMANITARNA AKCIJA: Čep za hendipek!
Foto: PR

Pomozimo

HUMANITARNA AKCIJA: Čep za hendipek!

Pop kultura -
Oni ne traže mnogo, ali vaši plastični čepovi od flaša bi im dobro došli

Udruženja parapleplegičara i kvadriplegičara "Banat"-a (OSI) iz Zrenjanina su pokrenuli ekološko - umanitarnu akciju "ČEP ZA HENDIKEP" u kojoj sakupljaju sve vrste plastičnih čepova (razne vrste napitaka, kućne hemije...), kao i akciju sakupljanja svih vrsta limenki za reciklažu, te bi od sredstava reciklaže vršili nabavku ortopedskih pomagala (invalidskih kolica, hodalica, štaka, pelena za odrasle itd...).

Trenutno Udruženje ima 87 članova sa dijagnozom paraplegija, kvadriplegija, parapareza i kvadripareza, a 25 članova ima druge dijagnoze kao što su cerebralna paraliza i osobe sa amputacijom udova. Od ukupnog broja ima 84 osobe muškog pola i 28 osoba ženskog pola. Većina naših članova su korisnici invalidskih penzija.

Takođe, u Udruženju imamo 4 studenta i jednog osnovca.

Što se tiče organizacione strukture, Udruženje ima predsednika, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Skupštinu, koju čine svi članovi Udruženja. Najznačajniji projekti , programske aktivnosti i rezultati:

Uklanjanje arhitektonskih barijera najznačajniji je projekat našeg Udruženja. Od 2000. godine, uspešno je implementirano više projekata, koje su finansirale razne organizacije (Share-See, ECHO, MINRZS). Rezultat višegodišnjeg rada je, da je Grad Zrenjanin jedan od najprilagođenijih gradova za osobe sa invaliditetom u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track