FORMULA ZA STRAH: Kako režiseri plaše decu glumce na snimanjima horora

Da li je to samo gluma

FORMULA ZA STRAH: Kako režiseri plaše decu glumce na snimanjima horora

Pop kultura -
Da bi scene izgledale što realnije, reditelji se služe mnogim metodama koje nisu uvek prijatne

Režiseri, ali i glumci se koriste mnogim metodama kako bi njihove emocije na filmu izgledale što realnije, pogotovo strah.Kako bi kod dece - glumaca podstakli pravi strah, reditelji horor filmova su se koristili različitim metodama. Nedavno je sniman rimejk filma Poltergejst i upravo je izbor dvoje dece bio najteži za reditelja Gila Kinana, a na kraju su uloge dodeljene 7-godišnjoj Kenedi i 11-godišnjem Kajlu.

rolerkosteru
http://heartsnmagic.tumblr.com/post/117317688759

Mlada Megan Karpentier je na snimanju "Mame" 2013. dobila savet glumice Džesike Čestejn, koja joj je preporučila da pre snimanja strašnih scena skače kako bi izgledala kao da je zaista ostala bez vazduha.

Noć veštica
http://bornntodie.tumblr.com/post/31554212266/michaelmyers

Reditelj Vilijam Fridkin je na snimanju "Isterivača đavola" 1973. na setu držao nekoliko napunjenih pištolja i svako malo bi pucao iz njih kako bi glumci stalno bili u strahu.

http://boogiethrillkill.tumblr.com/post/12165017380

U originalnom Poltergejstu 5-godišnja Heder O'Rurk je toliko bila prestrašena kada su uključili ogromne ventilatore koji su raznosili igračke po sobi, da se pomokrila u krevet na kojem je sedela. Producent Stiven Spilberg je mogao samo da za njom očisti krevet.

http://hellyeahhorrormovies.tumblr.com/post/120035573930/poltergeist-1982

(Njujork Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track