O USPONU PANKA I DISKA: Skorseze i Džeger prave film zajedno

Saradnja

O USPONU PANKA I DISKA: Skorseze i Džeger prave film zajedno

Pop kultura -
Serija, u kojoj glavne uloge tumače Bobi Kanavale, Olivija Vajld, Rej Romano i Džegerov sin Džejms, počeće da se prikazuje sledeće godine

Američki reditelj Martin Skorseze i frontmen Rolingstonsa Mik Džeger zajedno rade na novoj seriji o rokenrolu. Smeštena u sedamdesete godine prošlog veka u Njujorku, serija pod naslovom "Vinyl" prati dešavanja na muzičkoj sceni u doba uspona panka i diska. Prema pisanju "Gardijana", glavni junak je Riči Finestra, direktor diskografske kuće, koji da bi spasao svoju kompaniju traga za "novim zvukom".

Autori scenarija su Terens Vinter, koji je radio sa Skorsezeom na seriji "Carstvo poroka" i filmu "Vuk sa Vol Strita", i Džordž Mastras, najpoznatiji po seriji "Čista hemija". Serija, u kojoj glavne uloge tumače Bobi Kanavale, Olivija Vajld, Rej Romano i Džegerov sin Džejms, počeće da se prikazuje na HBO-u 2016. Ovo nije prvi put da Skorseze i Džeger sarađuju na jednom ovakvom projektu. Zajedno su radili i na snimanju dokumentarnog filma "Shine a Light" o nastupu Rolingstonsa u Bikon teatru 2006. u okviru turneje "A Bigger Bang".

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track