PODELJENE NAGRADE U GUČI: Saša Krstić poneo titulu najboljeg trubača
Foto: Fonet

55. sabor trubača

PODELJENE NAGRADE U GUČI: Saša Krstić poneo titulu najboljeg trubača

Pop kultura -
Odlukom stručnog žirija, na saboru trubača su podeljene nagrade za najbolje izvođače

Najbolji trubač 55. Sabora trubača u Guči je Saša Krstić iz istoimemnog orkestra iz Zagužanja, dok je titulu najboljeg orkestra poneo orkestar Nenada Mladenovića iz Vranja.

Najpopulariji trubač po odluci publike, kome je pripala nagrada "Zlatna truba", je Bojan Krstić iz istoimenog orkestra iz Vladičinog Hana, dok je nagrada "Zlatna jabuka" za najizvornije muziciranje pripala orkestru Barka iz Knjaževca.

U kategoriji orkestara, drugo mesto je pripalo orkestru Barka iz Knjaževca, a treće orkestru Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte. Kod trubača, drugo mesto po odlici petočlanog žirija pripalo je Stefanu Mladenovića iz orkestra Nenada Mladenovića iz Vranja, a treće Janku Jovanoviću iz orkestar Ljubivoja Diković i Janka Jovanovića.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Najbolji bubnjar je Slađan Anđelković iz orkestra Siniše Stankovica iz Zagužanja, za najboljeg basistu proglešen Aleksandar Jović iz orkestra Bojana Krstića iz Valadičinog Hana, dok je za najboljeg tenoristu proglešen Danijel Mladenović iz orkestra Božidara Mladenović iz Svilajnca.

Orkestar Barka iz Knjaževca dobio je nagradu i za najbolje odsviranu pesmu, dok je najbolje kolo odsvirao orkestar Korbra iz Pirota.

Na finalnom takmičenju 55. Sabora trubača takmičilo se 16 najboljih orkestara Srbije koji su izborili plasman u finale na predtakmičenjima u Boljevcu, Kovačici, Surdulici, Kotraži i na Zlatiboru. Dok je petočlani žiri odlučivao o najboljima, na stadionu u Guči koncert je održao višestruki pobednik Dejan Lazarević.

U nedelju, poslednjeg dana Sabora, od 20:00 časova koncert će održati Elvis Ajdinović, od 21:00 Sanja Ilić i "Balkanika", a u 22:30 nastupiće pobednički orkestri na 55. Dragačevskom saboru trubača. Pokrovitelj ovogodišnjeg sabora je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track