AMBASADA SAD I LOVEFEST UJEDINILI: Ljubav je pobedila, mladi iz bivše SFRJ zakazali novi #DateOn
Foto: Printskrin/YT

3 dana zabave i druženja kroz objektiv Kurir TV-a

AMBASADA SAD I LOVEFEST UJEDINILI: Ljubav je pobedila, mladi iz bivše SFRJ zakazali novi #DateOn

Pop kultura -
Uz finansijsku podršku Američke ambasade, organizatori Lovefesta okupili su omladince iz bivših republika SFRJ povodom obeležavanja 20 godina od Dejtonskog sporazuma

Jedanaestoro mladih iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji su se okupili, u okviru projekta #DateOn Američke ambasade u Srbiji u Vrnjačkoj Banji gde su obeležili 20 godina od Dejtonskog sporazuma, kažu da su zadovoljni kako je druženje proteklo i zakazali su novi susret kako bi nastavili ovaj put mira.

Kako navode, osim dobre zabave, upoznavanja i druženja, oni su uspostavili prijateljstva, koje ne mogu narušiti tragovi nekadašnjeg sukoba na prostoru bivše SFRJ, a može da pomogne da se prevaziđu predrasude o komšijama.

Kutak Američke ambasade na Love Festu #DateOn sva tri dana festivala bio je mesto koje je najviše privlačilo mlade iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Skoplja sa koga su svetu i svojim najbližim poslali poruku mira i ljubavi jer je ona ta koja može da savlada sve prepreke i pomiri različitosti.

Katarina Toskić, jedna od organizatora ovog projekta rekla je da je u potpunosti uspeo cilj ovog projekta da se mladi zbliže i povežu, da u budućnosti međusobno sarađuju kao jedna zemlja, kao što je SFRJ nekad i bila.

"Drago nam je da se oni međusobno druže, da su se već upoznali i da će se verovatno posećivati koliko sam mogla da čujem. Njihove organizacije će da se povežu i nadamo se da ćemo za par godina imati veću organizaciju koja će izaći iz tog projekta, što je i cilj", rekla je Katarina Toskić.

A i sami mladi, koji nisu krili da su se dobro proveli a neki upoznali svoje nove ljubavi, za Kurir TV rekli su šta za njih znači ljubav. Evo šta su nam otvoreno rekli o ljubavi i kako su se proveli u Vrnjačkoj Banji, gde su sa svojim vršnjacima iz celog regiona obeležili 20 godina od Dejtonskog sporazuma, a u organizaciji Američke ambasade u Srbiji.

Pogledajte njihovu definiciju ljubavi koja vas neće ostaviti ravnodušnim:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track