SMRT PEVAČA SMAKA: Profesor rokenrola Boris Aranđelović sad peva s anđelima
Foto: Dami

Pevač preminuo u Holandiji, u kojoj je živeo poslednjih 25 godina

SMRT PEVAČA SMAKA: Profesor rokenrola Boris Aranđelović sad peva s anđelima

Pop kultura -
Večna ti slava: Pevač legendarnog rok sastava Smak umro je u Roterdamu u 67. godini. Poslednji koncert u Beogradu, sredinom juna, vrhunski je otpevao

Pevač legendarne rok grupe Smak Boris Aranđelović preminuo je juče u Roterdamu nakon duge i teške bolesti u 67. godini.Vokalni solista prepoznatljive boje glasa rođen je 13. oktobra 1948. u Kragujevcu, a član Smaka je bio od 1973. godine. Poslednjih 25 godina živeo je u Holandiji, a nastupao je u obnovljenoj, originalnoj postavi kultnog rok sastava na koncertima u Kombank areni 2012. i sredinom juna ove godine na spektaklu na Ušću.

Borisov glas i njegova gitara bili su snažan spoj... Točak
Borisov glas i njegova gitara bili su snažan spoj... Točak

Grozio se pevaljki- Kao i nekad, ni danas se u Srbiji od rokenrola ne može živeti. Poplava turbo folk bljuvotina i privatnih televizija, koje su nametnule tu nekulturu, odnela je sve one koji nešto vrede. A ja ne mogu na bini da se pojavljujem u društvu nekih guzičarki, koje pevaju kako bi volele da postanu prostitutke. Nekad se znalo o čemu se moglo pevati - rekao je Aranđelović pred poslednji koncert u Beogradu.Nakon napuštanja Smaka 1982. objavio je nekoliko solo albuma, kao i izdanje „Za milion godina“ sa grupom Boris i dinosaurusi. Bio je poznat po pevanju u visokim registrima, što mu je, uz osobenu boju glasa, donelo prepoznatljivost i popularnost kod šire publika.Šumadijski bluzPosebnu atrakciju u nastupima benda Smak predstavljao je „dijalog“ između Borisovog glasa i Točkove gitare, što je najupečatljivije u numerama „Alo, alo“, „Šumadijski bluz“ i „Profesor“.Vreme i mesto sahrane Borisa Aranđelovića biće naknadno saopšteni.

Kultni jugoslovenski bend... Smak 1975. godine, Boris krajnje desno
Kultni jugoslovenski bend... Smak 1975. godine, Boris krajnje desno

REAGOVANJAGoran Šepa (Gale iz Kerbera)Upisan u rok istorijuOn je bio roker od početka do kraja. Zapisao se u istoriju. Boris nikad neće umreti jer će njegove pesme nastaviti da žive.Dejan Najdanović NajdaOstali smo bez najboljeg pevačaSrpski rokenrol ostade bez jednog od najboljih pevača i legende. Borise, neka ti je večna slava.Slobodan TrkuljaMnogo si nas zadužioProfesore, neka ti je laka zemlja i hvala ti na svemu lepom što si nam dao. Bila mi je čast poznavati te.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track