(VIDEO) Za Ginisov 60 rođendan: 10 najluđih kulturnih rekorda
Foto: Wikipedia

(VIDEO) Za Ginisov 60 rođendan: 10 najluđih kulturnih rekorda

Pop kultura -
Kako bilo, Ginisova knjiga rekorda danas slavi 60. rođendan. E, to je dostignuće. Razni su rekordi postavljeni u ovoj knjizi, zapisani, obarani...

Bilo je i naših rekorda: najduži umetak za kosu, najduža kobasica na svetu... Ali, da vam predstavimo 10 najčudnijih rekorda vezanih za kulturu. Makar ih i životinje držale.

1. NAJDUŽE KAŠNJENJE U BIBLIOTECI

U ona stara dobra vremena kada su ljudi mnogo više išli u biblioteku, bilo je normalno da jedno književno delo kod sebe zadržite 15 dana. Međutim, često se dešavalo da zaboravite, nemate vremena, zakasnite zbog ovog ili onog... Onda vam stigne kazna što niste vratili knjigu. I vi postiđeni - odete, platite i vratite knjigu. To se desi posle pola godine ili godinu dana. Međutim, najveće kašnjenje u vraćanju knjige napravila je Emili Kanelos Sims koja je pozajmila knjigu dečje poezije u svom rodnom mestu Kivejnu (država Ilinois, SAD) 1955, a vratila je 47 godina kasnije. 2002. Platila je kaznu od 345 dolara. 2. NAJVIŠE ŠTRUMPFOVA U JEDNOM DANUDa, da... Ta knjiga rekorda ima svakakve ludosti zapisane.

3. KNJIGA KOJA SE NAJVIŠE NE ČITA 4. NAJVEĆA ZBIRKA RAMOVA ZA SLIKE 5. NAJDUŽI CRVENI TEPIH
6. NAJVEĆI ŽIVOTINJSKI ORKESTAR
7. NAJVEĆA KOLEKCIJA MINIJATURNIH KNJIGA 8. NAJDEBLJA NEOBJAVLJENA KNJIGA 9. NAJVREDNIJA GITARA 10. NAJVEĆI RASPON GLASA
Newsweek.rs Kome treba mobilni: Deset poznatih koji ne koriste ovu spravu (FOTO) Ovo su najbolji gradovi za život: Pogledajte na kom mestu je Beograd Ove misli promeniće vam život: Saveti najvećih srpskih duhovnika o tome kako da spoznamo sreću Srpski pronalazač našao rešenje za energetsku krizu (FOTO) Koliko su teške najbogatije žene sveta: Upoznajte 5 opasnih milijarderki (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track