(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU SE PROBILI: 15 muzičara i počeci njihove karijere
Foto: Diply

Zvezde

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU SE PROBILI: 15 muzičara i počeci njihove karijere

Pop kultura -
Mnogi muzičari moraju uložiti puno truda da bi bili primećeni u muzičkoj industriji. Za neke, profesionalno bavljenje muzikom je san koji su imali kao deca, i neki od njih su iskoristili priliku za učestvovanje po raznim takmičenjima za talente

Neki od ovih muzičara su se sa pevanjem susreli kao deca, pevajući za porodicu ili prijatelje. Drugi su svoju karijeru započeli po televizijskim takmičenjima za talente gde su pridobili pažnju gledalaca širom sveta.

1. Destiniz Čajld

Bijonse, Keli Rolan i Latavia Roverson iz originalne postave Destiniz Čajlda su počele svoju karijeru na Star Srč takmičenju. Mlade devojke su se takmičile kao hip hop grupa. Nisu pobedile, ali je to bio početak njihove karijere i grupa Destiniz Čajld je potpisala ugovor za Kolumbija Rekords izdavačku kuću nekoliko godina nakon pojavljivanja na malom ekranu.

2. Kristina Agilera

Kristina Agilera je još jedna pevačica koja se pojavila na Star Srč takmičenju. Ona je pevala pesmu Ete Džejms.

Foto NBC
Foto NBC

3. Dženifer Hadson

Pre nego što je dobila Oskara i više Gremi nagrada, Dženifer Hadson je bila Američki Idol. Sudija Rendi Džekson je pozvao na audiciju samo najbolje koje je čuo te sezone. Završila je takmičenje na sedamnaestom mestu ali je napravila neverovanu karijeru posle toga.

4. Džejms Braun

Soul pevač je pevao kao mali po raznim takmičenjima. Njegovo izvođenje "So Long" mu je donela pobedu u takmičenju u Augusta Lenoks teatru 1944. godine.

Foto: Biography
Foto: Biography

5, Džekson 5

Braća Džekson su pobedili na takmičenju u njihovom gradu Geri u Indijani u Tiodor Ruzvelt školi, izvodeći obrade pesama Temptejšna i Džejms Brauna. Posle te pobede, počeli su da učestvuju na drugim takmičenjima i ubrzo posle toga izvodili mini koncerte na mestima kao što je Apolo teatar.

https://www.youtube.com/watch?t=36&v=s3Q80mk7bxE

6. Ašer

Ašer je imao samo 13 godina kada je učestvovao u takmičenju Star Srč. Njegova izvedba je prizvala pažnju Los Anđeles Reida, koji je Ašeru predložio ugovor za ploču.

7. Dona Samer

Disko kraljica je svoju karijeru započela mlada, pevajući po školskim mjuziklima.

Foto: CNN
Foto: CNN

8. Džastin Timberlejk

Mladi Džastin je sa svojim ogromnim kaubojskim šeširom debitovao na Star Srč takmičenju.

https://www.youtube.com/watch?t=57&v=T98JbbpINm4

9. Otis Reding

Otis Redingov muzički proboj se desio 1958. godine kada je DJ Hemp Svein napravio Tinejdž Parti, nedeljno takmičenje talenata. Oduševio je publiku svojim obradama pesama Litl Ričarda i pobeđivao na takmičenjima 15 nedelja za redom. Otis je tada upoznao gitaristu Džoni Dženkinsa, koji je kasnije svirao sa njim.

https://www.youtube.com/watch?t=19&v=0vUc17A0SNY

10. Fantasia Barino

Soul pevačica je impresionirala sudiju Simon Kouvela i pobedila u trećoj sezoni Američkog Idola. Nakon toga, glumila je na Brodveju i osvojila Gremi za svoj rad.

Foto: In case you didn't know
Foto: In case you didn't know

11. Alija

Sa deset godina se prvi put pojavila na Star Srč takmičenju gde je izvela pesmu Maj fani valentajn.

12. Peti Labele

Nakon što je pobedila na takmičenju sa 15 godina, Pati je htela da napravi svoju pevačku grupu, što je i učinila, D Ordetes.

13. Suprims

Pre nego što su postali Suprims, Dajana Ros, Florens Balard i Meri Vilson su bili Primets. Oni su počeli tako što su izvodili po lokalnim klubovima i na takmičenjima za talente u okolini Detroita.

14. Leona Luis

Britanska pevačica je osvojila treću sezonu Iks Faktora i postala najuspešnija pevačica od svih koji su učestvovali na takmičenju. Prodala je preko 20 miliona albuma širom sveta.

15. Marvin Gaj

Marvin je voleo da peva kao dečak, pevaju'i u crkvi i za svoju porodicu. Uspešni školski performans je ohrabrilo pevača da potraži muzičku karijeru

(DIply)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track