U PRAVOM TRENUTKU: Slike iz prošlosti koje su imale savršeni momenat i pre društvenih mreža!
Foto: Allday

Fantastično

U PRAVOM TRENUTKU: Slike iz prošlosti koje su imale savršeni momenat i pre društvenih mreža!

Pop kultura -
Neki od najboljih fotografa "uhvatili" su legendarne momente na filmu, pre nego što su postojali digitalni aparati i pametni telefoni

Fotografije koje su nastale u pravom trenutku i pre digitalne ere i pametnih telefona su još impresivnije nego ove sada. Neki od najboljih fotografa "uhvatili" su legendarne momente na filmu.Ova fotografija, identifikovana kao žena koja kija napravljena je 1900. godine, a često se naziva i originalnom savršeno tempiranom fotografijom. Veoma je verovatno da je fotografija iscenirama, ipak žena koja je glumica odlično je pokazala svoje sposobnosti.

U PRAVOM TRENUTKU - ČETVRTI DEO: 14 slika koje će vas nasmejati do suza!

Automobilista, Hans Herman izleteo je iz svog automobila BRM F1 tokom Nemačkog Grand Prija 1959. godine kada su mu otkazale kočnice. Preživeo je, a vozio je profesionalno sve do 1969. godine.

Rene Maltete bio je francuski fotograf koji je objavio svoju prvu knjigu 1960. godine. On je tražio humor u običnim svakodnevnim situacijama.

U PRAVOM TRENUTKU - SEDMI DEO: Još 14 slika koje će vas nasmejati do suza!

Maltete ja "hvatao" fotografije u pravom trenutku tokom svoje karijere, pre nego što je Internet i sanjao da će postojati.

Ne, ova bebe ne sedi na telefonskim žicama. Njega je samo otac bacio u vazduh, a on iskreno uživa. 1969. godina.

U ranim danima ragbija, kada kacige nisu bile ništa više od "kožne obloge", najlakši način da testirate kako "radi" bilo je da udarite jako o zid kuće.

U PRAVOM TRENUTKU - ŠESTI DEO: 14 slika koje će vas nasmejati do suza!

Najlegendarnija savršena vremenska fotografija je od francuskog fotografa Henrija Kartijea Bresona, koji je uhvatio tačan trenutak kada je čovek sa merdivina upao u veliku baru. On je napravio ovu fotografiju 1932. godine, tri godine nakon dobijanja svoje prve kamere. On je bio pionir u uličnoj fotografiji i oblika skrivene fotografije.

Robert Frank bio je poznati fotograf rođen u Švajcarskoj. Fotografisao je ulične scene širom Evrope. U Londonu je 1951. godine fotografisao ovog psa kako skakuće između zgrada.

Geri Vajnogrand bio je savremenik Roberta Franka, pre svega u načinu fotografisanja u Njujorku. Poznat je kao jedan od najboljih fotografa Njujorka, a na ovoj fotografiji popularno nazvanoj "Okret", čovek skače visoko u vazduh, sa cigaretom idalje stisnutom između njegovih usana.

U PRAVOM TRENUTKU - PETI DEO: 14 slika koje će vas nasmejati do suza!

Kada se kengut tuče, on svog neprijatelja zgrabi prednjim nogama tako da zadnje može da iskoristi da šutne i udari. Ova žena je na bolan način saznala koliko su kenguri zapravo opasni, a nejna kamera je odletela u vazduh.

(foto: Allday)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track