JOVANA STOJILJKOVIĆ ZA KURIR: Tužno je kako žive glumačke zvezde
Foto: Dragana Udovičić

Intervju, glumica iz filma „Panama“ otvorena

JOVANA STOJILJKOVIĆ ZA KURIR: Tužno je kako žive glumačke zvezde

Pop kultura -
Nije lako biti pod lupom javnosti 24 sata. Novinari su na Kanskom festivalu baš agresivni. Upoznala sam Natali Portman, koja je veoma skromna i normalna devojka

Mlada glumica Jovana Stojiljković (23) skrenula je pažnju na sebe ulogom tinejdžerke Maje u filmu „Panama“, kao i sjajnom epizodom u drami „Kazimir i Karolina“ Ateljea 212.U svet glume ušla je preko škole Nenada Nenadovića, a u svojoj riznici nagrada već ima jednu „Caricu Teodoru“ i Sterijinu nagradu za najbolju predstavu.- Uloga u filmu „Klip“ Maje Miloš preporučila me je reditelju Pavlu Vučkoviću. Otišla sam na kasting i bila izabrana. Nekako nisam očekivala da budem odabrana.Kome je namenjen film?- „Panama“ je namenjena nekoj mojoj generaciji. Priča o ljubavi preko društvenih mreža se dešava ljudima i u tridesetim, ali i u mnogo zrelijim godinama. Način na koji je snimljen i sama režija nešto je potpuno novo u domaćoj kinematografiji.Kako uspevaš u privatnom životu bez društvenih mreža?- Savršeno. Imam samo mobilni telefon i tako komuniciram s ljudima. Nikad nisam imala potrebu da otvorim profil na Fejsu. Može lepo da se živi i bez postavljanja fotografija i pisanja statusa.Nisi iz glumačke porodice. Kako si se zarazila glumom?- Krenula sam u trećem razredu osnovne škole kod Neše Nenadovića i sad mi je to postala profesija. Oduvek sam volela da imitiram i zabavljam prijatelje. Stalno su mi govorili da imam talenat. Imala sam sreće da upišem glumu u klasi Dragana Petrovića.Imaš li uzore?- Nemam, samo osobe kojima se divim. Posebno me svakom novom ulogom oduševi Anita Mančić. Nebojša Glogovac je jedan od naših najboljih glumaca. Najkompletniji glumac je onaj ko je ispunjen kao čovek. Posebno mi se dopadaju njih dvoje jer s nama mladima komuniciraju kao s ravnopravnim kolegama.Kakve su impresije iz Kana?- Tih nekoliko nedelja predstavlja moj najstresniji period u životu. Morala sam da spremam diplomsku predstavu. Mislila sam da će u Francuskoj biti mnogo skromnije. Primljeni smo fenomenalno i taj svet treba doživeti. Boravila sam samo tri dana. Pomalo mi je bilo žao tih velikih zvezda kad sam videla kako žive. Nije lako biti pod lupom javnosti 24 sata. Novinari su tamo baš agresivni. Upoznala sam Natali Portman, koja je veoma skromna i normalna devojka.Ima li ponuda nakon Kana da igraš i negde u inostranstvu?- Trenutno sam vezana za Srbiju jer sam upisala postdiplomske studije. Uvek mi je bila ideja da se oprobam i u inostranstvu. Govorim engleski i nemački.

Igra za decuBIĆU NOVA DOROTIImaš li plan za naredni period?- Nikad ne razmišljam unapred. Trenutno spremam premijeru predstave „Čarobnjak iz Oza“, koja će u novembru biti izvedena u pozorištu „Boško Buha“. Igram Doroti i to me posebno veseli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track