Najnovije vesti

(VIDEO) OTKRIVENO POSLE 40 GODINA: Evo šta je Fredi Merkjuri priznao u pesmi Bohemian Rhapsody

Jedan od najvećih hitova ikada

(VIDEO) OTKRIVENO POSLE 40 GODINA: Evo šta je Fredi Merkjuri priznao u pesmi Bohemian Rhapsody

Pop kultura
Lesli En Džons, autorka biografije Fredija Merkjurija, 40 godina posle objavljivanja legendarnog muzičkog hita tvrdi da stihovi pesme nose tajnu poruku

Jedan od najvećih hitova ikada, "Bohemian Rhapsody", objavljen je 31. oktobra 1975. godine. Otada se redovino nalazi na raznim listama najboljih pesama svih vremena, ali značenje njenih stihova dosad nije bilo otkriveno.

Fredi Merkjuri, pokojni frontmen grupe "Kvin", jednom je rekao da pesma govori o vezama, a njeno značenje nisu želeli da otkritju ni drugi članovi benda.

Lesli-En Džons, autorka biografije Fredija Merkjurija, 40 godina kasnije tvrdi da stihovi nose tajnu poruku, a to je pevačevo priznanje da je homoseksualac, piše Daily Mail.

S njom se slaže i tekstopisac Tim Rajs, koji je dobro poznavao Fredija.

"Meni je prilično očigledno da je to Fredijevo priznanje. Razgovarao sam o tome s "Kvinovim" bubnjarom Rodžerom Tejlorom. Poruka je jasna, Fredi je priznao da je homoseksualac", smatra Rajs.

"U stihu "Mama, I just killed a man" (Mama, upravo sam ubio čoveka) Fredi je ubio starog sebe, osobu koja je dotad bio.

Stih "Put a gun against his head, pulled my trigger, now he's dead" (Prislonio sam mu pištolj uz glavu, povukao okidač i sada je mrtav) znači da je dotadašnja hetero osoba mrtva. Uništio je osobu koja je pokušavao da bude i sad pokušava da živi s novim Frediejem", rekao je Rajs.

Dodaje da stih "I see a little silhouetto of a man" (Vidim malu senu čoveka) govori o tome da ga još proganja to što je uradio.

"Kad god čujem tu pesmu, vidim ga kako pokušava da se rešiti jednog i prihvati drugog Fredija. Je li uspeo? Mislim da se dobro nosio s tim", tvrdi Rajs.

Džons tvrdi da je pitala Fredija da li je pesma njegovo priznanje da je homoseksualac, a on se nasmejao, pa posle kratkog ćutanja rekao da nije trenutak za to. Tvrdi da joj je njegov ljubavnik Džim Haton to potvrdio posle Fredijeve smrti.

"Bila si u pravu, nikad nije javno nameravao da prizna, morao je da glumi hetero osobu zbog svoje porodice. Bila je to Fredijeva ispovest o tome kakav mu je život mogao da  bude, koliko bi bio srećniji da je mogao da bude to što jeste. Svet je dobio priliku da čuje maštovito remek-delo, kompleksno i slojevito, s jednostavnom porukom. Ta pesma je bila ono što je Fredi zaista bio", rekao joj je Haton.

(Inex.hr)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...