(FOTO) SLAVNI MUZIČARI PEVAJU EKS-JU HITOVE: Nina Badrić se ofarbala u plavo i učinila Pravu stvar
Foto: Radio S

Zvezde pevaju zvezde

(FOTO) SLAVNI MUZIČARI PEVAJU EKS-JU HITOVE: Nina Badrić se ofarbala u plavo i učinila Pravu stvar

Pop kultura -
Uskoro ćete moći da čujete kako čuvena pesma Parnog Valjka „Sve još miriše na nju“ zvuči kada je otpeva Željko Vasić ili kako se kralj balada Sergej Ćetković snalazi u veoma poznatom fanki hitu Dina Dvornika „Zašto praviš slona od mene“. Saznaćete i kako Nataša Bekvalac peva „Sobu 23“ grupe Denis&Denis...

BEOGRAD - Radijski projekat pod nazivom „Zvezde pevaju zvezde“ počeo je da se realizuje danas snimanjem art – work spotova sa najvećim pevačkim pop zvezdama iz Srbije i regiona.

Ideja Radija S je bila da svojim slušaocima i ljubiteljima muzike, pokloni omiljene pesme kao što su „Sve još miriše na nju“, „Ljubav preko žice“, „Bitanga i princeza“ u novom, jedinstvenom aranžmanu i u sasvim drugačijoj izvedbi naših najboljih pop rok pevača i grupa.

Uskoro ćete moći da čujete kako čuvena pesma Parnog Valjka „Sve još miriše na nju“ zvuči kada je otpeva Željko Vasić ili kako se kralj balada Sergej Ćetković snalazi u veoma poznatom fanki hitu Dina Dvornika „Zašto praviš slona od mene“. Saznaćete i kako Nataša Bekvalac peva „Sobu 23“ grupe Denis&Denis?! Lexington bend će svojom energijom dati novu notu pesmi „Ljubav preko žice“ Aleksandra Mežeka.

Emitovanje ovih numera na Radiju S počinje od 1. novembra, a ovako jedinstvene pop rok pesme će promovisati pevač ili grupa upravo svojim originalnim izvođenjem.

Za svaku od pesama će biti realizovan i art work video spot u kome će biti oslikana potpuno nova atmosfera nekada najboljih eks-ju numera koju će sadašnji izvođači interpretirati na svoj, ogirinalni i novi način.

Pesme koje će pevati naše pop rok zvezde su:

1. Ljubav preko žice – Lexington

2. Prava stvar - Nina Badrić

3. Zašto praviš slona od mene – Sergej Ćetković

4. Za ljubav treba imat dušu – Toni Cetinski

5. Lud i ponosan – Van Gogh

6. Vesela pesma – MVP7. Bitanga i princeza – Jelena Tomašević

8. Soba 23 - Nataša Bekvalac

9. Sve još miriše na nju - Željko Vasić

10. Vlak – Aleksandra Radović

Sergej Ćetković sedi na hiljadu stolica

Tokom snimanja spota za svoju verziju pesme, Sergej Ćetković je bio među mnoštvom kafanskih drvenih stolica i sam u kadru, i tako je trebalo da snimi samo jednu deonicu čuvene fanki pesme Dina Dvornika “Zašto praviš slona od mene”. Za razliku od njegovih prethodnih video spotova u kome se uglavnom birao zanimljiv evropski eksterijer, ovoga puta Ćetković snima u enterijeru KPGT-a i to u tzv. fajront atmosferi kafića u kom je devojka od momka upravo napravila slona i ostavila ga da noć provede sam. Ali, ovo je samo jedna od scena iz “Slona” koja će krasiti video spot za projekat “Zvezde pevaju zvezde”.

Nina Badrić kao plavuša učinila Pravu stvar

Hiljadu sveća, napušteni ambijent, stari kamin i zamagljeni prostor, samo su neki od elemenata sa video seta za čuvenu “Pravu stvar” koju u originalu peva još čuveniji Zdravko Čolić ali sada senzibilitet pesme stiže iz drugog ugla – od harizmatične Nine Badrić koja je pesmu tekstualno prilagodila tako da smo sigurni da će se dopasti ženama iz čijeg ugla Badrićeva i peva.

“Sa mnom je prava stvar”… Nina je za ovu priliku ofarbala boju kose i izjavila kako jedva čeka da pogleda spot, s obzirom da nikada u karijeri nije bila plavokosa.

Van Gogh kao u pesmi koju pevaju – I ludi i ponosni!

Đule, Srba, Cvija i Bane su za svoju obradu Joksimovićeve pesme “Lud i ponosan” odabrali tamna odela, pank izgled u kome prevladava izrazito jaka šminka za oči. Kružna scena u ogledalima ispunjena maglom, bubnjevi, gitare, neobični mikrofoni prevladavaju u ovom spotu a Van Gogh zadržava svoj avanturistički duh u sebi I ne želeći da otkriva priču iz spota, obećava možda i najbolju numeru - obradu do sada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track