OSVOJIO ZORANOV BRK Branislav Trifunović: Zbog Radmilovića sam postao glumac

Glumac po drugi put osvojio priznanje

OSVOJIO ZORANOV BRK Branislav Trifunović: Zbog Radmilovića sam postao glumac

Pop kultura -
Do kraja festivala biće izvedene još dve drame

Drama Ateljea 212 „Strujosek“ u režiji Aleksandra Švabića izvedena je u nedelju na Danima Zorana Radmilovića. Iako je imao jaku konkurenciju, koju su činili Gordan Kičić, Marko Gvero, Miodrag Krstović i Milica Gojković, za najboljeg glumca večeri proglašen je Branislav Trifunović.

- Zbog Zorana Radmilovića mnogi glumci su počeli da se bave ovim poslom. Sećam se kad sam prvi put došao u Atelje 212. Odmah sam se setio Zorana Radmilovića. Kad neko pomene njegovo ime, mnogi odmah pomisle na Radovana Trećeg. Mislim da je on bio setan čovek.

Takav utisak sam stekao čitajući njegove pesme i ono što je govorio. Verujem da je taj njegov humor bio odbrana od tog sveta. Ne mislim da je bio tužan ili nesrećan, već setan čovek - rekao je Trifunović, kome je ovo drugi Zoranov brk (pre šest godina nagrađen je za Pometa u predstavi „Dundo Maroje“).

Do kraja festivala biće izvedene još dve drame. U zvaničnoj konkurenciji su „Tri klase i gospođa Nušić“ Beogradskog dramskog pozorišta, dok je „Mali princ“ u čast nagrađenih, i to poslednjeg dana, kada će biti saopšteni dobitnici nagrada.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track