Najnovije vesti

DANI DANILA LAZOVIĆA: Ivan Bosiljčić zvezda festivala u Priboju
Foto: Fonet

Počela manifestacija

DANI DANILA LAZOVIĆA: Ivan Bosiljčić zvezda festivala u Priboju

Pop kultura
Festival je ove godine bogatiji za novi program „Danilu u čast“

Festival Dani Danila Lazovića, koji je sinoć počeo u Priboju i trajaće do subote, kao specijalni gost posetiće glumac Ivan Bosiljčić. Dramski umetnik i član Narodnog pozorišta imao je priliku da radi s velikim glumcem Danilom Lazovićem, koji je preminuo pre devet godina.
- Dača mi je doneo sreću još na početku karijere, a kasnije sam uvek radio s dobrim ljudima. I svaki put kad ugledam mladog kolegu kako luta među kamerama, setim se Danila Lazovića, umetnika vulkanske snage, koji nam je svima u amanet ostavio primer kako se biva glumac i, što je bitnije, kako se ostaje čovek - rekao je Bosiljčić.

Pored brojnih kulturnih sadržaja, predstava i izložbi, tokom trećeg izdanja ove manifestacije, u takmičarskoj večeri za najbolje recitovanje poezije, učestvuju studenti glume iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije... Oni se bore za Povelju „Danilo Lazović“.

Festival je ove godine bogatiji za novi program „Danilu u čast“. U ovom segmentu učestvuju zvezde BDP Vesna Čipčić, Slobodan Boda Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, moderator programa je Miodrag Miki Krstović, a domaćin festivala Mihailo Laptošević.

Voleo je poeziju... Lazović
Voleo je poeziju... Lazović

(LJ. R.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...