SRPSKI MONTI PAJTON: Čuveni brodvejski mjuzikl u Sava centru

Premijera

SRPSKI MONTI PAJTON: Čuveni brodvejski mjuzikl u Sava centru

Pop kultura -
Reditelj Radoslav Milenković okupio je najbolje komičare, koji su prvi put zajedno na sceni, a kralja Artura tumači Nikola Kojo
1 / 6

Slavni mjuzikl s Brodveja „Monti Pajton Spamalot“ igraće se na sceni Sava centra 22. novembra, a reditelj Radoslav Rale Milenković okupio je naše najbolje komičare i glumce koji su prvi put zajedno na sceni.

Na čelu sa jedinim ženskim likom, Gospom od jezera Jelenom Jovičić, koja je radila i prevod i adaptaciju za ovaj muzičko-scenski spektakl, glumačku ekipu čine Nikola Kojo, Srđan Timarov, Nikola Ðuričko, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Miroljub Turajlija i Ivan Marković.- Moraćemo da opravdamo slavu ove legendarne ekipe. Montipajtonovci nisu samo vrhunska zabava već i ozbiljna, duboka satira. Prikazaćemo univerzalnost pajtonovaca, koji su bili aktuelni u 70-im, a i sada su, a njihov autentičan britanski humor tiče se i danas svih nas - kaže Milenković.

Nikola Ðuričko tumači Ser Lanselota, a ovo mu je prvi put da igra u mjuziklu.- Oduvek sam želeo da se oprobam u ovom žanru. Montipajtonovci su uticali na mene i oblikovali pogled na svet i humor cele moje generacije. Svi smo oduvek želeli da budemo mala grupa koja će sekirati estamblišment i zasmejavati ljude. Rad sa ovom ekipom u ovakvom komadu podsetio me je zašto volim svoj posao, što često zaboravim u ovoj državi - ističe Ðuričko.

„Monti Pajton Spamalot“ je komedija bazirana na filmu „Monti Pajton i Sveti gral“ i jedan je od najpopularnijih mjuzikla ikad odigranih na Brodveju. Originalna brodvejska produkcija je urađena 2005. godine i „Spamalot“ je odmah dobio tri nagrade Toni.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i satirom, a opisuje legendarnu potragu kralja Artura, koga tumači Nikola Kojo, za Svetim gralom. Srpske montipajtonovce posle premijere publika će moći da gleda na scenama u Beogradu i ostalim gradovima Srbije.

MontipajtonovciUNIVERZALNI HUMORMontipajtonovci su tvorci i glumci „Letećeg cirkusa Montija Pajtona“, čuvene britanske humorističke serije iz sedamdesetih. Ova grupa je pored serija snimila i nekoliko filmova, veći broj muzičkih ploča i izvela mnogo pozorišnih komada. Njihov iščašen i univerzalni humor uticao je na žanr komedije, a replike iz serije postale su kultne širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track