(VIDEO) NA TAVANU PRONAŠAO PIKASOVU SLIKU: Gospođa sa šeširom procenjena na 12,2 miliona dolara
Foto: Facebook/NBC LA

Naprosto mu pala u krilo

(VIDEO) NA TAVANU PRONAŠAO PIKASOVU SLIKU: Gospođa sa šeširom procenjena na 12,2 miliona dolara

Pop kultura -
Dok je čistio tavan u svojoj kući u Nju Džersiju, Amerikanac Karl pronašao je vrednu sliku koju je naslikao španski slikar Pablo Pikaso.

A man discovered what could be a Pablo Picasso piece thanks to an aunt's hint from her deathbed."Three days before she...

Posted by NBC LA on Friday, November 20, 2015

Naime, Karl Sabatino nije ni slutio šta je pronašao. "Kao dete sam često viđao ovu sliku kako visi na zidu u stanu moje pokojne tetke. Nakon izvesnog vremena sam je izgubio iz vida i zaboravio na nju. Kada sam pomerio mašinu za šivenje koja se nalazila na tavanu, slika mi je naprosto pala u krilo. Zaplakao sam kad sam je ugledao", rekao je Sabatino za NBC.

Njegov ujak, Niki Verastro kupio je ovu sliku tokom Drugog svetskog rata. Naime, kao vojnik američke vojske, sliku je kupio od uličnog prodavača u Londonu za samo 9 funti."S obzirom na to da se radilo o veoma staroj slici odlučio sam da je odnesem na procenu vrednosti u jednu aukcijsku kuću. Bio sam šokiran kada sam saznao koliko vredi", priseća se Sabatino. Naime, radilo se se Pikasovoj zaboravljenoj slici "Gospođa sa šeširom", čija je vrednost procenjena na 12,2 miliona evra.

Source: Picasso Museum to re-open in Paris by Reuters on Rumble

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track